Zuckerbeg két évet késett a Facebook-posztjával

2019. 03. 08., 14:00

A Facebook el fog mozdulni a privát kommunikáció irányába fog elmozdulni, erősítik a titkosítás mértékét, összefésülik a Messengert és a Whatsappot, és önmegsemmisítő posztokat is engedélyezni fognak a jövőben – írja Mark Zuckerberg FB-főnök a saját oldalán.

Mark Zuckerberg szerint a Facebook-birodalom egyik leggyorsabb tempóban növekvő platformja a zártkörű kommunikáció (titkos csoportok Facebookon, group chatek a Messengeren és Whatsappon – olvasható a Kreatív Online-on.

A Facebook vezéra azt írja: A privát kommunikáció egyre fontosabb a nyílt platformokhoz képest", a zártan kezelt adatok pedig szabadságot adnak az embereknek, hogy önmagukat adhassák.

Zuckerberg szerint „újra és újra megmutatjuk, hogy képesek vagyunk olyan eszközöket fejleszteni, amelyeket valóban akarnak az emberek, mint például a Facebook Stories (a 24 óra után eltűnő kép- vagy videóstátusz).

Az automatikusan megsemmisülő posztok és a nagyobb fokú titkosítás jót tehet a Facebook hírnevének. Azzal, hogy egy idő után már nem tárol bizonyos posztokat a cég, a hatósági nyomásgyakorlás is csökkenhet.

Bár a legtöbb szakértő örül a változásoknak, sokan megjegyezték, hogy ennek a posztnak legalább két éve kellett volna megszületnie, és nem most, az adatlopási botrányok után.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS