Zuckerbeg két évet késett a Facebook-posztjával

2019. 03. 08., 14:00

A Facebook el fog mozdulni a privát kommunikáció irányába fog elmozdulni, erősítik a titkosítás mértékét, összefésülik a Messengert és a Whatsappot, és önmegsemmisítő posztokat is engedélyezni fognak a jövőben – írja Mark Zuckerberg FB-főnök a saját oldalán.

Mark Zuckerberg szerint a Facebook-birodalom egyik leggyorsabb tempóban növekvő platformja a zártkörű kommunikáció (titkos csoportok Facebookon, group chatek a Messengeren és Whatsappon – olvasható a Kreatív Online-on.

A Facebook vezéra azt írja: A privát kommunikáció egyre fontosabb a nyílt platformokhoz képest", a zártan kezelt adatok pedig szabadságot adnak az embereknek, hogy önmagukat adhassák.

Zuckerberg szerint „újra és újra megmutatjuk, hogy képesek vagyunk olyan eszközöket fejleszteni, amelyeket valóban akarnak az emberek, mint például a Facebook Stories (a 24 óra után eltűnő kép- vagy videóstátusz).

Az automatikusan megsemmisülő posztok és a nagyobb fokú titkosítás jót tehet a Facebook hírnevének. Azzal, hogy egy idő után már nem tárol bizonyos posztokat a cég, a hatósági nyomásgyakorlás is csökkenhet.

Bár a legtöbb szakértő örül a változásoknak, sokan megjegyezték, hogy ennek a posztnak legalább két éve kellett volna megszületnie, és nem most, az adatlopási botrányok után.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS