Veszélyben a könyvesboltok Szlovákiában

2020. 04. 14., 11:30

Hiába buzdítanak olvasásra a karantén idején, a szlovákiai könyvesboltok internetes bevétele nem pótolja azt a kiesést, amit a könyvesboltok bezárása okozott.

Három hete tart zárva az üzletek nagy része Szlovákiában, köztük a könyvkereskedések is – írja az Új Szó.

Több könyvesbolt buzdít a közösségi oldalakon arra, hogy az otthon töltött időt igyekezzenek olvasással tölteni, a könyveket pedig rendeljék meg az internetes üzleteikből.

„Folyamatosan követem a helyzet alakulását, annak alapján tervezem a következő lépéseket. A cégnek komoly anyagi vesztesége lesz, egyelőre azonban nem tervezzük az alkalmazottak elbocsátását, sem a boltok végleges bezárását” – mondta Michal Meško, a Martinus könyvesbolthálózat tulajdonosa

Az országszerte több mint hatvan könyvesboltot üzemeltető Panta Rheiben is ugyanez a gyakorlat figyelhető meg: bár nőtt a forgalom az internetes áruházukban, a bezárt üzletek miatti bevételkiesés ebben az esetben is érződik.

A kisebb könyvesboltokra nézve végzetesnek is bizonyulhatnak a kormány szigorú intézkedései. Bölcskei Dénes, a komáromi Diderot könyvesbolt ügyvezetője az Új Szót arról tájékoztatta, hogy amióta bezártak, a forgalmuk 90 százalékkal esett vissza. „Csak online rendelést tudunk kielégíteni, ez azonban stagnál a korábbi időszakhoz képest” – mondta Bölcskei.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-26 10:35:00
Nem vesztik hatályukat 2022. július 1-jével Áfa tv. azon rendelkezései, amelyek jelenleg fordított adózást írnak elő a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági és acélipari termékkör értékesítése, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátására jogosító forgalomképes vagyoni értékű jog átruházása esetén – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS