Veszélyben a könyvesboltok Szlovákiában

2020. 04. 14., 11:30

Hiába buzdítanak olvasásra a karantén idején, a szlovákiai könyvesboltok internetes bevétele nem pótolja azt a kiesést, amit a könyvesboltok bezárása okozott.

Három hete tart zárva az üzletek nagy része Szlovákiában, köztük a könyvkereskedések is – írja az Új Szó.

Több könyvesbolt buzdít a közösségi oldalakon arra, hogy az otthon töltött időt igyekezzenek olvasással tölteni, a könyveket pedig rendeljék meg az internetes üzleteikből.

„Folyamatosan követem a helyzet alakulását, annak alapján tervezem a következő lépéseket. A cégnek komoly anyagi vesztesége lesz, egyelőre azonban nem tervezzük az alkalmazottak elbocsátását, sem a boltok végleges bezárását” – mondta Michal Meško, a Martinus könyvesbolthálózat tulajdonosa

Az országszerte több mint hatvan könyvesboltot üzemeltető Panta Rheiben is ugyanez a gyakorlat figyelhető meg: bár nőtt a forgalom az internetes áruházukban, a bezárt üzletek miatti bevételkiesés ebben az esetben is érződik.

A kisebb könyvesboltokra nézve végzetesnek is bizonyulhatnak a kormány szigorú intézkedései. Bölcskei Dénes, a komáromi Diderot könyvesbolt ügyvezetője az Új Szót arról tájékoztatta, hogy amióta bezártak, a forgalmuk 90 százalékkal esett vissza. „Csak online rendelést tudunk kielégíteni, ez azonban stagnál a korábbi időszakhoz képest” – mondta Bölcskei.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS