Saját autóval utazik nyaralni a román, ha egyáltalán utazik

2020. 07. 31., 10:00

A romániai lakosság csaknem fele nem tervez idén szabadságra menni. Sokan a koronavírus-járvány miatt tettek le az idei nyaralásról.

A OLX online hirdető platform közvélemény-kutatásában részt vevők 38 százaléka mondta azt, hogy legalább egyszer elutazik üdülés céljából, 45 százalék nem tervez szabadságolást, 17 százalék pedig még nem döntött – írja a Krónika.

 A nyaralásról lemondók 44 százaléka mondta azt, hogy a járványügyi helyzet miatt hozta meg ezt a döntést, mivel nem érzi úgy, hogy biztonságosan tudna üdülni.

32 százalék anyagi okokból nem tud elutazni, 20 százalék pedig attól tart, hogy a Covid-19-járvány miatt meghiúsulnának a tervei, például lemondhatják a repülőjáratát vagy lezárhatják a határokat.

Arra a kérdésre, hogy mit tekintenek a legbiztonságosabb közlekedési eszköznek, a legtöbben a saját tulajdonban levő személygépkocsit, a lakóautót és a lakókocsit említették. A legkevésbé biztonságosnak a buszt, a vonatot és a repülőgépet tartják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS