Perrel fenyegetik a kormányt az idegenforgalmi vállalkozások Romániában

2020. 06. 11., 13:45

Ha az ígéretekkel ellentétben mégsem nyithatnak meg június 15-én, készek pert indítani a kormány ellen az idegenforgalomban érdekelt vállalkozók Romániában.

A nemzetgazdaság aláaknázása miatt perrel fenyegetik a kormányt az idegenforgalmi munkáltatók Romániában, amennyiben június 15-étől – a korábbi kormányzati ígéretektől eltérőn – mégsem nyithatják ki a szállodák vendéglőit – írja a Krónika.

A Romániai Turisztikai Munkáltatói Szövetség (FPTR) szerdai közleményében rámutatott: június 15-étől kezdődően már több mint 500 ezer utazni vágyó romániai lakos foglalt magának szállást az ország különböző tájain, a csomagban pedig az étkezés is benne van.

Hírek szerint azonban a beltéri éttermeket leghamarabb július elsejétől lehet megnyitni. A szállodák kétharmada csődbe mehet.

A kormány részéről Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője reagált a turisztikai munkáltatók közleményére. Közölte: szabályok vannak, amelyek mentén ezek a döntések születnek. „Június 15-étől a beltéri vendéglők zárva maradnak, mivel nagy a járvány terjedésének kockázata. Ez az emberek egészségével áll összefüggésben” – fogalmazott.

Az egész gazdaságra hatással lesz, ha nem indulhat újra teljes kapacitással a belföldi turizmus és vendéglátás – szögezte le a Krónika megkeresésére Daragus Attila, a 2500 romániai szállásadóval kapcsolatot tartó Falu-, Ökológiai és Kulturális Turizmus Országos Szövetség Kovászna megyei képviselője.

Hangsúlyozta: csak félmegoldás, hogy megnyithatták a teraszokat, a beltéri egységeket is működtetni kell ahhoz, hogy helyreálljon az ágazat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS