Nem fogy az ifjú házasok kölcsöne Szlovákiában

2019. 08. 14., 14:45

A szlovák Állami Lakásfejlesztési Alap bérlakásépítési programjában idén a legtöbb kérvény Nyitra megyéből érkezett. Az ifjú házasok kölcsönéért ugyanakkor nem törik magukat a fiatalok.

„A települési és megyei önkormányzatoktól beérkezett kérvények közül idén 59-et fogadtunk el, ezekre összesen 46,188 millió eurós támogatást folyósítunk, amiből 1005 bérlakást építhetnek vagy vásárolhatnak” – nyilatkozta Juraj Kurňavka, az Állami Lakásfejlesztési Alap vezérigazgatója.

A legtöbb érdeklődőt Nyitra megyéből regisztrálták, ebben a megyében 15 kérvényező számíthat támogatásra, amiből 198 bérlakást építhetnek vagy vásárolhatnak – írja az Új Szó.

A magáncégek június 30-ig nyújthatták be a kérvényeiket, ezeket még nem bírálták el.

A magánszemélyeknek október 31-éig van idejük benyújtani az ifjú házasok kölcsönével és a lakásvásárlással vagy építéssel kapcsolatos kérvényüket. A lakóház-felújításra szolgáló támogatásokat szeptember 30-ig lehet igényelni. Az ifjú házasok kölcsönéért eddig csupán tízen folyamodtak, összesen 284 ezer eurót igényelve, miközben az állam erre a célra 7 millió eurót különített el.

A kérvényt a 35 évnél fiatalabb párok a házasságkötéstől számított egy éven belül nyújthatják be az Állami Lakásfejlesztési Alaphoz. A kölcsönt új és régi lakás, családi ház vásárlására, illetve felújítására egyaránt felhasználhatják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS