Néhány centtel drágulhat a sör Szlovákiában

2019. 09. 05., 12:30

Napokon belül néhány centtel drágulhat a sör Szlovákiában. Több gyártó jelezte, hogy a növekvő költségeik miatt kénytelenek megemelni az áraikat.

A szlovákiai sörgyártók szerint a kormány szociális intézkedései miatt az elmúlt időszakban megugrottak a bérköltségeik, többet fizetnek a beszállítóiknak és az energiaszolgáltatóknak is, így nem halogathatják tovább a sör nagykereskedelmi árának növelését – írja az Új Szó.

A Pilzeni Prazdroj Slovensko október elsejétől módosít a dobozos és palackozott sörök árán.Áremelést tervez a besztercebányai Urpiner is. Ez utóbbi és a Prazdroj együttesen a szlovák sörpiac nagyjából felét uralja.

A Prazdroj nagyjából 0,86, az Urpiner legfeljebb 5 százalékos drágulást jelez, ami pár centes áremelésnek felel meg. A hordós sörök ára ugyanakkor ezúttal nem változik.A gyártók ezt azzal magyarázzák, hogy a dobozos és palackozott sörök esetében nagyobbak a gyártási költségeik.

Branislav Cvik, az Urpinert gyártó Besztercebányai Sörgyár igazgatótanácsi elnöke szerint ők azonban már a nyár folyamán nagyjából 3 százalékkal megemelték a hordós söreik árát is, amit azzal indokolt, hogy az árpamaláta ára nagyjából 20–30 százalékkal nőtt.

A két említett sörgyártóval szemben a piac 42 százalékát uraló Heineken egyelőre nem tervez áremelést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS