Mentenék az idényt az utazásszervezők Romániában

2020. 09. 14., 12:15

Rendhagyó az idei ősz a turizmusban, Romániában az utazásszervezők abban bíznak, hogy még szeptemberben is folytatódik a későn elrajtolt nyári idény. Igaz, inkább csak belföldi célpontok jönnek szóba.

Bár az iskolakezdés minden évben látványosan visszaveti a forgalmat a turizmusban, idén bizakodnak az utazásszervezők, hogy az amúgy is megtépázott ágazat még talpon tud maradni – írja a Krónika.

Egy-két napos hétvégi kirándulásokat szerveznek, gyógykezeléseket ajánlanak, és bíznak benne, hogy eredményes lesz az erőteljes lobbi, és sikerül engedélyeztetni a wellness-, illetve spaközpontok újranyitását.

A lassan magához térő turizmusnak újabb akadályokkal kell szembesülnie: nemcsak az iskolakezdés csökkenti a forgalmat, hanem a különböző országok által bevezetett szigorítások, például a magyarországi határzár is – értékelt László Endre, a Transilvanian Tourist Service utazási iroda vezetője.

A romániai turisták a korábbi években az őszi szezonban szívesen utaztak Hajdúszoboszlóra, Gyulára, ezek a lehetőségek most kiestek. Visszariasztja ugyanakkor az embereket a külföldi utazástól, hogy folyamatosan tájékozódni kell, hol kérnek koronavírustesztet, hol van teljes határzár.

László Endre szerint ősszel sokan igénybe veszik majd a gyógykezeléseket, így azok a szállodák, központok, ahol erre lehetőség van, „újra labdába rúghatnak”. A nyár folyamán egyértelműen kiderült, hogy a szállodák forgalma jobban visszaesett, mint a panzióké, a gyógykezelésekkel viszont behozhatják a csökkenést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS