Mentenék az idényt az utazásszervezők Romániában

2020. 09. 14., 12:15

Rendhagyó az idei ősz a turizmusban, Romániában az utazásszervezők abban bíznak, hogy még szeptemberben is folytatódik a későn elrajtolt nyári idény. Igaz, inkább csak belföldi célpontok jönnek szóba.

Bár az iskolakezdés minden évben látványosan visszaveti a forgalmat a turizmusban, idén bizakodnak az utazásszervezők, hogy az amúgy is megtépázott ágazat még talpon tud maradni – írja a Krónika.

Egy-két napos hétvégi kirándulásokat szerveznek, gyógykezeléseket ajánlanak, és bíznak benne, hogy eredményes lesz az erőteljes lobbi, és sikerül engedélyeztetni a wellness-, illetve spaközpontok újranyitását.

A lassan magához térő turizmusnak újabb akadályokkal kell szembesülnie: nemcsak az iskolakezdés csökkenti a forgalmat, hanem a különböző országok által bevezetett szigorítások, például a magyarországi határzár is – értékelt László Endre, a Transilvanian Tourist Service utazási iroda vezetője.

A romániai turisták a korábbi években az őszi szezonban szívesen utaztak Hajdúszoboszlóra, Gyulára, ezek a lehetőségek most kiestek. Visszariasztja ugyanakkor az embereket a külföldi utazástól, hogy folyamatosan tájékozódni kell, hol kérnek koronavírustesztet, hol van teljes határzár.

László Endre szerint ősszel sokan igénybe veszik majd a gyógykezeléseket, így azok a szállodák, központok, ahol erre lehetőség van, „újra labdába rúghatnak”. A nyár folyamán egyértelműen kiderült, hogy a szállodák forgalma jobban visszaesett, mint a panzióké, a gyógykezelésekkel viszont behozhatják a csökkenést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS