Mentenék az idényt az utazásszervezők Romániában

2020. 09. 14., 12:15

Rendhagyó az idei ősz a turizmusban, Romániában az utazásszervezők abban bíznak, hogy még szeptemberben is folytatódik a későn elrajtolt nyári idény. Igaz, inkább csak belföldi célpontok jönnek szóba.

Bár az iskolakezdés minden évben látványosan visszaveti a forgalmat a turizmusban, idén bizakodnak az utazásszervezők, hogy az amúgy is megtépázott ágazat még talpon tud maradni – írja a Krónika.

Egy-két napos hétvégi kirándulásokat szerveznek, gyógykezeléseket ajánlanak, és bíznak benne, hogy eredményes lesz az erőteljes lobbi, és sikerül engedélyeztetni a wellness-, illetve spaközpontok újranyitását.

A lassan magához térő turizmusnak újabb akadályokkal kell szembesülnie: nemcsak az iskolakezdés csökkenti a forgalmat, hanem a különböző országok által bevezetett szigorítások, például a magyarországi határzár is – értékelt László Endre, a Transilvanian Tourist Service utazási iroda vezetője.

A romániai turisták a korábbi években az őszi szezonban szívesen utaztak Hajdúszoboszlóra, Gyulára, ezek a lehetőségek most kiestek. Visszariasztja ugyanakkor az embereket a külföldi utazástól, hogy folyamatosan tájékozódni kell, hol kérnek koronavírustesztet, hol van teljes határzár.

László Endre szerint ősszel sokan igénybe veszik majd a gyógykezeléseket, így azok a szállodák, központok, ahol erre lehetőség van, „újra labdába rúghatnak”. A nyár folyamán egyértelműen kiderült, hogy a szállodák forgalma jobban visszaesett, mint a panzióké, a gyógykezelésekkel viszont behozhatják a csökkenést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 09:09:00
Minden eddiginél pontosabb műtéti eljárásokra adhat lehetőséget az először anyagvizsgálatra használt technológia, amit tovább gondolva alkalmassá tettek rá, hogy valós idejű képeket készítsen az emberi test belsejéről. Ez szó szerint létfontosságú, például rákos szövetek eltávolításánál.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS