Mentenék az idényt az utazásszervezők Romániában

2020. 09. 14., 12:15

Rendhagyó az idei ősz a turizmusban, Romániában az utazásszervezők abban bíznak, hogy még szeptemberben is folytatódik a későn elrajtolt nyári idény. Igaz, inkább csak belföldi célpontok jönnek szóba.

Bár az iskolakezdés minden évben látványosan visszaveti a forgalmat a turizmusban, idén bizakodnak az utazásszervezők, hogy az amúgy is megtépázott ágazat még talpon tud maradni – írja a Krónika.

Egy-két napos hétvégi kirándulásokat szerveznek, gyógykezeléseket ajánlanak, és bíznak benne, hogy eredményes lesz az erőteljes lobbi, és sikerül engedélyeztetni a wellness-, illetve spaközpontok újranyitását.

A lassan magához térő turizmusnak újabb akadályokkal kell szembesülnie: nemcsak az iskolakezdés csökkenti a forgalmat, hanem a különböző országok által bevezetett szigorítások, például a magyarországi határzár is – értékelt László Endre, a Transilvanian Tourist Service utazási iroda vezetője.

A romániai turisták a korábbi években az őszi szezonban szívesen utaztak Hajdúszoboszlóra, Gyulára, ezek a lehetőségek most kiestek. Visszariasztja ugyanakkor az embereket a külföldi utazástól, hogy folyamatosan tájékozódni kell, hol kérnek koronavírustesztet, hol van teljes határzár.

László Endre szerint ősszel sokan igénybe veszik majd a gyógykezeléseket, így azok a szállodák, központok, ahol erre lehetőség van, „újra labdába rúghatnak”. A nyár folyamán egyértelműen kiderült, hogy a szállodák forgalma jobban visszaesett, mint a panzióké, a gyógykezelésekkel viszont behozhatják a csökkenést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-05 10:10:13
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS