Hihetetlen gazdasági eredményeket ért el Szerbia

2020. 06. 15., 13:45

Szerbia bizonyította, hogy megbízható, stabil, a beruházók számára vonzó ország – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter.

„Az év hátralevő részét illetően derűlátóak vagyunk, ha így folytatjuk, a gazdasági bővülésben elsők lehetünk Európában – mondta Siniša Mali, akit a Magyar Szó idéz.

A szerb pénzügyminiszter közölte: a Szerbia 2025 elnevezésű program az ország legfontosabb terve, amely szerint a következő években 14 milliárd eurót fordítanak iskolák, autópályák, kórházak, óvodák és fiatal házaspároknak szánt lakások építésére. A tervidőszakra előirányzott végső cél a 900 eurós átlagbér és a 400 eurós átlagnyugdíj.

Mali kiemelte, hogy az ország „hihetetlen gazdasági eredményeket mutatott fel”, amit az Európai Unió is elismert: a minap tették közzé az Eurostat adatait, melyekből kiderül, hogy Szerbia az első negyedévben 5 százalékos gazdasági növekedést ért el, és a kontinens minden országát maga mögött hagyta.

A Nemzetközi Valutaalap a jövő évre 7,5 százalékos bővülést prognosztizál, de Mali szavai szerint „mi ennél is többet szeretnénk”.

A miniszter kitért arra is, hogy 2013-ban még 25,9 százalékos volt a munkanélküliség, hét év elteltével pedig, az idei év első negyedében már csak 9,7 százalékos.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.
2022-05-21 15:38:11
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022. május 20-án tartotta a kamarai választásokat, amelyen kimagaslóan sokan, az előzetes, nem hivatalos adatok szerint mintegy 79 ezren adták le voksukat. A részvétel közel kétszer akkora volt, mint a legutóbbi, 2017. évi kamarai választásokon.
2022-05-21 13:36:30
Javult a magyarok jövedelmi helyzete az idei első negyedévben a járvány legsúlyosabb időszakához képest, a kedvezőbb összkép ellenére azért sokan vannak, akik még hátrányban vannak, derül ki a K&H biztos jövő index – negyedéves rendszerességgel készülő – reprezentatív felméréséből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS