Egyre nagyobb szélerőműveket adnak át Szerbiában

2019. 09. 25., 15:30

Már a harmadik, eddigi legjelentősebb, 69 megawatt teljesítményű szélerőműparkját adta át Szerbiában Izbište településen az MK Fintel Wind.

Az áramfejlesztőpark több mint 45 ezer háztartásnak elegendő villamos energia előállítására lesz képes – írja a Magyar Szó. Tiziano Giovannetti, a vállalat igazgatója elmondta: az első lépéseket követően egy 118 millió euró értékű beruházást is végrehajtottak.

Aleksandar Antić bányászati és energiaügyi miniszter arról beszélt, hogy Szerbia vezető országnak számít a régióban a szélenergia felhasználása szempontjából, de Európában is az első tíz állam közé került 2018 és 2019 folyamán. Ebben a két esztendőben összesen 370 megawatt teljesítményt produkáló energiafejlesztőket helyeztek működésbe az országban.

Az MK Fintel Wind Zombor környékén egy 600 megawatt teljesítményű szélerőműközpont létesítését tervezi. Ez nemcsak Szerbia, hanem Európa egyik legnagyobb ilyen áramfejlesztője lenne.

Szerbia stratégiai célja, hogy 2020-ban az előállított energia 27 százaléka megújuló forrásokból származzon.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS