Egymásra mutogatnak a bankok Szlovákiában

2019. 08. 13., 12:30

A műszaki háttér ugyan adott, az azonnali banki átutalásokra azonban egy ideig még várni kell Szlovákiában. A pénzintézetek egymásra mutogatnak.

Az Európai Központi Bank szerint a rendszert fokozatosan minden európai országban elérhetővé kell tenni. Ennek érdekében az európai pénzforgalmi szolgáltatók lefektették az azonnali pénzforgalom közös szabályait és standardjait, a SEPA azonnali átutalási rendszert – írja az Új Szó.

A műszaki háttér ugyan már Szlovákiában is adott, arra a kérdésre azonban, hogy mikortól számíthatunk az azonnali átutalásokra, a bankok többsége egymásra mutogat. A pénzintézetek arra hivatkoznak, hogy a rendszer beindításának csak akkor van értelme, ha ahhoz minden bank csatlakozik.

A változásokat úgy szeretnénk bevezetni, hogy azok a lehető leghasznosabbak legyenek az ügyfeleknek. Mivel jelentős műszaki változásról beszélünk, azzal számolunk, hogy a bankok fokozatosan csatlakoznak hozzá– mondza Marta Cesnaková, a Szlovák Takarékpénztár szóvivője.

A Szlovák Takarékpénztár anyabankja, az osztrák Erste Bank ugyanakkor már bevezette az azonnali átutalások lehetőségét.

Az azonnali átutalások bevezetése önkéntes alapon működik, így csak a bankoktól függ, hogy mikor csatlakoznak a rendszerhez”

– nyilatkozta Martina Vráblik Solčányiová, a szlovák jegybank szóvivője.

A bankok egy része ugyan már megkezdte a felkészülést a csatlakozáshoz, eddig azonban egyetlen szlovákiai pénzintézet sem csatlakozott a rendszerhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS