A szlovén belügyminisztérium az Airbus Tetra rendszert választotta

2021. 02. 04., 13:45

A Szlovén Köztársaság Belügyminisztériuma az Airbus konzorciumát választotta a szlovén állami hatóságok és a rendőrség számára épülő Tetra digitális rádióinfrastruktúra kiépítésére és üzemeltetésére.

Az Airbus konzorciuma az Airbuson kívül a legfejlettebb szlovén távközlési szolgáltatóból, a Telekom Slovenije-ből és a vállalati digitális telekommunikációs transzformációval foglalkozó Iskratelből áll.

A szlovén rendőrség 2005 óta használ Airbus Tetra terminálokat, és a 2004-ben telepített Tetra rendszer cseréjével a legkorszerűbb professzionális mobilkommunikációs megoldáshoz jut.  A szerződés értelmében az nyolc éven át az Airbus karbantartási szolgáltatást is biztosít a Tetra digitális rádióinfrastruktúrához.

Az Airbus feladata lesz a felhasználók képzésének és egyéb szakmai szolgáltatásoknak a biztosítása.

Az Airbus Tactilon Agnet is része lesz a rendszer kiépítésének. A megoldás lehetővé teszi a szélessávú szolgáltatások, a csúcstechnológia és a biztonságos kommunikációs lehetőségek zökkenőmentes integrációját.

„Az új rendszer szélesebb országos körű lefedettséget biztosít, hiszen eléri a terület 90 százalékát az előző által lefedett 60 százalék után. Vele rendőri erőinket fontos és megfelelő kommunikációs eszközökkel látjuk el. Az új rendszer ráadásul mérhető költségcsökkentést is jelent a múlthoz képest” – magyarázta Aleš Hojs belügyminiszter

„A rendőrségnek különféle biztonsági problémákat kell megoldania, fontos, hogy gyorsan, de megfontoltan reagáljunk” – magyarázta Andrej Jurič, a rendőrség igazgatója.

„Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az információkat gyorsan, ugyanakkor megfelelő védelem mellett tudjuk átadni egymásnak, ami lehetővé teszi a feladat elvégzésének pontos kordinációját, és ha szükséges a kapcsolattartást is más állami szervekkel. A legfontosabb a megbízható kommunikáció, amely kritikus pillanatokban nem omolhat össze. Most végre egy teljesen új Tetra hálózatot tudunk kiépíteni, amellyel a Rendőrség megszerzi a legmodernebb technológiát” – tette hozzá.

A berendezések és a technológia szállítása 2021 januárjában kezdődött. A telepítést követően az új rendszer csaknem 11 ezer felhasználót fog lefedni egy szélesebb körű terv részeként, amelynek célja az mintegy 20.200 négyzetkilométeres országos lefedettség elérése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS