A szlovén belügyminisztérium az Airbus Tetra rendszert választotta

2021. 02. 04., 13:45

A Szlovén Köztársaság Belügyminisztériuma az Airbus konzorciumát választotta a szlovén állami hatóságok és a rendőrség számára épülő Tetra digitális rádióinfrastruktúra kiépítésére és üzemeltetésére.

Az Airbus konzorciuma az Airbuson kívül a legfejlettebb szlovén távközlési szolgáltatóból, a Telekom Slovenije-ből és a vállalati digitális telekommunikációs transzformációval foglalkozó Iskratelből áll.

A szlovén rendőrség 2005 óta használ Airbus Tetra terminálokat, és a 2004-ben telepített Tetra rendszer cseréjével a legkorszerűbb professzionális mobilkommunikációs megoldáshoz jut.  A szerződés értelmében az nyolc éven át az Airbus karbantartási szolgáltatást is biztosít a Tetra digitális rádióinfrastruktúrához.

Az Airbus feladata lesz a felhasználók képzésének és egyéb szakmai szolgáltatásoknak a biztosítása.

Az Airbus Tactilon Agnet is része lesz a rendszer kiépítésének. A megoldás lehetővé teszi a szélessávú szolgáltatások, a csúcstechnológia és a biztonságos kommunikációs lehetőségek zökkenőmentes integrációját.

„Az új rendszer szélesebb országos körű lefedettséget biztosít, hiszen eléri a terület 90 százalékát az előző által lefedett 60 százalék után. Vele rendőri erőinket fontos és megfelelő kommunikációs eszközökkel látjuk el. Az új rendszer ráadásul mérhető költségcsökkentést is jelent a múlthoz képest” – magyarázta Aleš Hojs belügyminiszter

„A rendőrségnek különféle biztonsági problémákat kell megoldania, fontos, hogy gyorsan, de megfontoltan reagáljunk” – magyarázta Andrej Jurič, a rendőrség igazgatója.

„Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az információkat gyorsan, ugyanakkor megfelelő védelem mellett tudjuk átadni egymásnak, ami lehetővé teszi a feladat elvégzésének pontos kordinációját, és ha szükséges a kapcsolattartást is más állami szervekkel. A legfontosabb a megbízható kommunikáció, amely kritikus pillanatokban nem omolhat össze. Most végre egy teljesen új Tetra hálózatot tudunk kiépíteni, amellyel a Rendőrség megszerzi a legmodernebb technológiát” – tette hozzá.

A berendezések és a technológia szállítása 2021 januárjában kezdődött. A telepítést követően az új rendszer csaknem 11 ezer felhasználót fog lefedni egy szélesebb körű terv részeként, amelynek célja az mintegy 20.200 négyzetkilométeres országos lefedettség elérése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS