A szlovén belügyminisztérium az Airbus Tetra rendszert választotta

2021. 02. 04., 13:45

A Szlovén Köztársaság Belügyminisztériuma az Airbus konzorciumát választotta a szlovén állami hatóságok és a rendőrség számára épülő Tetra digitális rádióinfrastruktúra kiépítésére és üzemeltetésére.

Az Airbus konzorciuma az Airbuson kívül a legfejlettebb szlovén távközlési szolgáltatóból, a Telekom Slovenije-ből és a vállalati digitális telekommunikációs transzformációval foglalkozó Iskratelből áll.

A szlovén rendőrség 2005 óta használ Airbus Tetra terminálokat, és a 2004-ben telepített Tetra rendszer cseréjével a legkorszerűbb professzionális mobilkommunikációs megoldáshoz jut.  A szerződés értelmében az nyolc éven át az Airbus karbantartási szolgáltatást is biztosít a Tetra digitális rádióinfrastruktúrához.

Az Airbus feladata lesz a felhasználók képzésének és egyéb szakmai szolgáltatásoknak a biztosítása.

Az Airbus Tactilon Agnet is része lesz a rendszer kiépítésének. A megoldás lehetővé teszi a szélessávú szolgáltatások, a csúcstechnológia és a biztonságos kommunikációs lehetőségek zökkenőmentes integrációját.

„Az új rendszer szélesebb országos körű lefedettséget biztosít, hiszen eléri a terület 90 százalékát az előző által lefedett 60 százalék után. Vele rendőri erőinket fontos és megfelelő kommunikációs eszközökkel látjuk el. Az új rendszer ráadásul mérhető költségcsökkentést is jelent a múlthoz képest” – magyarázta Aleš Hojs belügyminiszter

„A rendőrségnek különféle biztonsági problémákat kell megoldania, fontos, hogy gyorsan, de megfontoltan reagáljunk” – magyarázta Andrej Jurič, a rendőrség igazgatója.

„Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az információkat gyorsan, ugyanakkor megfelelő védelem mellett tudjuk átadni egymásnak, ami lehetővé teszi a feladat elvégzésének pontos kordinációját, és ha szükséges a kapcsolattartást is más állami szervekkel. A legfontosabb a megbízható kommunikáció, amely kritikus pillanatokban nem omolhat össze. Most végre egy teljesen új Tetra hálózatot tudunk kiépíteni, amellyel a Rendőrség megszerzi a legmodernebb technológiát” – tette hozzá.

A berendezések és a technológia szállítása 2021 januárjában kezdődött. A telepítést követően az új rendszer csaknem 11 ezer felhasználót fog lefedni egy szélesebb körű terv részeként, amelynek célja az mintegy 20.200 négyzetkilométeres országos lefedettség elérése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS