A gazdasági minisztert tartják a legmegbízhatóbb kormánytagnak Szlovákiában

2020. 10. 26., 13:00

Richard Sulík gazdasági minisztert tartják a legmegbízhatóbb kormánytagnak Szlovákiában, míg a legtöbben Igor Matovič kormányfő szavában kételkednek – derül ki a Focus legújabb közvélemény-kutatásából.

A megkérdezettek 47,3 százaléka véli úgy, hogy Richard Sulík gazdasági miniszter a legmegbízhatóbb kormánytag. A sorban őt követi Ján Budaj, a környezetvédelmi tárca vezetője 46,4 százalékkal. A harmadik Mária Kolíková igazságügyi miniszter lett 44,8 százalékkal – írja az Új Szó.

A lista végén ők szerepelnek: Natália Milanová kulturális miniszterben 30,7 százalék, Ján Mičovský földművelésügyi miniszterben 29,9 százalék, Štefan Holý, a törvénykezésért felelős miniszterelnök-helyettesben pedig 20,4 százalék bízik meg.

A közvélemény-kutatás szerint a legtöbben (67,1 százalék) Igor Matovič miniszterelnök szavában kételkednek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS