A cukor és a liszt árát is rögzítette a kormány Szerbiában

2021. 12. 01., 17:29

A szerb kormány kedden a 2021. november 15-ei árszinten rögzítette a kristálycukor, a T-400-as liszt, a napraforgóolaj, a sertéscomb és a 2,8 százalék zsírtartalmú pasztőrözött tej árát.

A közlemény szerint az árbefagyasztásra azért volt szükség, hogy semlegesítsék, illetve megakadályozzák a piaci zavarokat. A rendelet nem vonatkozik az akciós árakra, amennyiben az árleszállítás, kiárusítás november 15-én érvényben volt, hanem az azt megelőző árszintre – írja a Magyar Szó.

A kormánydöntés 60 napra szól, ebben az időszakban a felsorolt élelmiszerek termelői nem szállíthatnak kevesebb árut az utóbbi 12 hónap átlagánál. A rendelet megszegői 100 ezer–2 millió dináros pénzbüntetéssel számolhatnak, és 6 hónaptól egy évig terjedő időszakra bevonhatják tőlük a munkaengedélyt.

Tatjana Matić kereskedelmi miniszter elmondta: szükség esetén a kormány meghosszabbítja az árkorlátozást.

Mivel az utóbbi hónapokban a tőzsdéken drasztikusan emelkedett a villanyáram ára, a kormány arról is rendelkezett, hogy az ipari fogyasztók az év végéig a régi áron kapják az áramot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS