A cukor és a liszt árát is rögzítette a kormány Szerbiában

2021. 12. 01., 17:29

A szerb kormány kedden a 2021. november 15-ei árszinten rögzítette a kristálycukor, a T-400-as liszt, a napraforgóolaj, a sertéscomb és a 2,8 százalék zsírtartalmú pasztőrözött tej árát.

A közlemény szerint az árbefagyasztásra azért volt szükség, hogy semlegesítsék, illetve megakadályozzák a piaci zavarokat. A rendelet nem vonatkozik az akciós árakra, amennyiben az árleszállítás, kiárusítás november 15-én érvényben volt, hanem az azt megelőző árszintre – írja a Magyar Szó.

A kormánydöntés 60 napra szól, ebben az időszakban a felsorolt élelmiszerek termelői nem szállíthatnak kevesebb árut az utóbbi 12 hónap átlagánál. A rendelet megszegői 100 ezer–2 millió dináros pénzbüntetéssel számolhatnak, és 6 hónaptól egy évig terjedő időszakra bevonhatják tőlük a munkaengedélyt.

Tatjana Matić kereskedelmi miniszter elmondta: szükség esetén a kormány meghosszabbítja az árkorlátozást.

Mivel az utóbbi hónapokban a tőzsdéken drasztikusan emelkedett a villanyáram ára, a kormány arról is rendelkezett, hogy az ipari fogyasztók az év végéig a régi áron kapják az áramot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 01. 27., 09:02
Szeretnénk az elsők között lenni azok között, akik a modern technológiát (ideértve akár a mesteréges intelligenciát is) a munkájuk integráns részévé teszik és kihasználják az ebből fakadó lehetőségeket – mondta az Üzletemnek Jalsovszky Pál ügyvéd, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.
2022-01-27 20:57:00
Közel hétszeresére nőtt a GDPR-bírságok mértéke a tavalyi évhez képest – derül ki a DLA Piper 2022-es globális GDPR and Data Breach riportjából. A felmérés Magyarország mellett még további 30 országra terjed ki, és átfogó képet ad a legfontosabb végrehajtási trendekről. A főbb eredményeket Kozma Zoltán, a DLA Piper Hungary Technológiai csoportvezető partnere foglalta össze.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS