300 millió dinár jut az újabb utazási csomagra

2020. 02. 26., 13:45

További 60 ezer utazási utalványt osztanak ki Szerbiában, ugyanis az erre az évre tervezett 100 ezer utalvány már januárban elfogyott.

A következő utazási utalványcsomagra az állami költségvetésből a kormány döntése alapján további 300 millió dinárt különítenek el, többek között így kívánják népszerűsíteni a hazai turizmust – írja a Magyar Szó.

A múlt héten megtartott idegenforgalmi vásáron Belgrádban Rasim Ljajić idegenforgalmi miniszter rámutatott, hogy jelentős számú turista érkezésére számítottak Kínából, de a koronavírus-járvány hozzájárult ahhoz, hogy februárra és márciusra a kínai turisták lemondták foglalásaikat. Az idegenforgalomban kialakult hiányt pótolják valamelyest az utazási utalványok további kiosztásával.

A nyugdíjasok elsősorban a gyógyfürdőkben való pihenésre veszik igénybe a lehetőséget, a fiatalabbak inkább az ismertebb kirándulóhelyeket célozzák meg: Vrnjačka Banjára, Zlatiborra, Sokobanjába, Kopaonikra, Belgrádba és a Tarára utaznak.

Az utazási utalványok 5000 dinár értékűek és kizárólag Szerbia területén lehet azokat felhasználni. Jelenleg 1416 olyan vendéglátóipari létesítmény üzemel, amelyekbe a polgárok az utazási utalványon keresztül pénzbeli támogatást kaphatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 09:10:00
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS