Amikor elhatározzuk, hogy szervezünk egy grillpartit, megjelenik az ismerős fejfájás is, hiszen előre több dolgot el kell döntenünk, mint például hogy mit főzzünk, hányan leszünk, milyen italokat szerezzünk be. Mire elérkezik a parti napja, már úgy elfáradunk a szervezkedésben, hogy könnyen el is mehet a kedvünk az egésztől. Azonban nem kell, hogy a stresszről szóljon az, aminek a kikapcsolódásról kellene, ezért adunk néhány tippet, hogy hogyan szervezd meg idegeskedés nélkül a bulit.
A dekoráció felesleges
Hacsak nem valami trendi magazinba szánod a grillpartin készült képeket, teljesen szükségtelen felcicomázni a teraszt a sütögetéshez. A buli ugyanis nem a dekorelemekről szól, hanem a jó társaság és a finom ételek miatt lesznek az emlékek szépek, nem pedig a menő LED füzérektől. Nem beszélve arról, hogy a parti végén is csak plusz munkát jelent elpakolni a nagy gonddal készített dekorációt, és milyen csalódás érhet, ha rajtunk kívül nem veszi észre senki, hogy mennyit gürcöltünk a díszlet elkészítésével.
Készüljünk a rossz időre is!
Érdemes a buli szervezésekor az időjárás portálokat nézegetni, mert bár igaz, hogy 3 napnál későbbre nem tudnak pontosat mondani, de azért mégiscsak be lehet lőni, hogy körülbelül milyen idő lesz akkor, amikor mi grillpartit szeretnénk tartani. Ezért jó ötlet mindent előre bekészíteni, hogy ne érjen minket meglepetés.
Ha te sem szeretnél a szeszélyes időjárás miatt aggódni, válassz Kamado márkájú grillezőt, ugyanis ezt a grillsütőt befolyásolják legkevésbé az időjárás viszontagságai. Ha vásárlás mellett döntesz, keresd fel a Grillplaza.hu weboldalát.
Annyi ételt készítsünk, amennyi el fog fogyni!
Vegyük figyelembe, hogy hány vendég jelzett vissza, és van-e a vendégek között olyan, akinek speciálisak az étkezési igényei (pl. vegetáriánus). Ez alapján könnyebben meg lehet saccolni, hogy mennyi hússal és zöldséggel készüljünk. Egy átlagos felnőtt számára 10-12 dkg hús 30-40 dkg zöldséggel elegendő egy étkezésre, és hacsak nem extrém nagy étvágyú vendégeket várunk, teljesen felesleges ennél többel számolni személyenként. Arra persze szánjunk plusz egy-két adagot, ha egy váratlan vendég megjelenne, de ennél többel valóban szükségtelen készülni.
Ne essünk túlzásba a fogások számát illetően sem, az ötféle főétel helyett a kettő, nagyon maximum három is bőven elég.
Vegyék ki a részüket a vendégek is
Ha már mi adjuk a buli helyszínét, és a főétel is a kezünk munkáját dicséri, kérjük meg a vendégeket, hogy járuljanak hozzá a parti gasztronómiai sokszínűségéhez: hozzanak süteményt vagy innivalót, ezzel is levéve a vállunkról legalább egy részét a tehernek. Nem kell rosszul éreznünk magunkat emiatt, valószínűleg senki nem fog megbotránkozni a kérésünkön, főleg mivel manapság egyre nagyobb divatba jönnek a batyus bulik, ahol a résztvevők dobják össze a különféle ételeket és italokat.
Jó bulizást kívánunk!
A világ TOP 5 építőipari nehézgépgyártó vállalata között számon tartott kínai Zoomlion 105 millió euró értékben Magyarországon építi fel harmadik európai gyáregységét.
„Egy nukleáris létesítmény megtámadása abszolút elfogadhatatlan, ilyesminek nem szabad megtörténnie.”