A tudatos utazók amellett, hogy kipipálnak egy-egy látnivalót, várost a bakancslistájukon, megélik a hely varázsát, megismerik a hétköznapokat és a helyi szokásokat, mindemellett pedig kíváncsiak a helyiek történeteire, a gyökereikre.
Karintia pont ezt képviseli egy gasztronómiai utazás során, számukra érték az idő és a nyugalom.
Vissza a gyökerekhez Karintia völgyeiben
Karintia völgyei, a Galital és a Lesachtal egy izgalmas ízutazásra invitálja a gasztronómia és a hagyományok kedvelőit. Felgyorsult világunkban sokan részesítik előnyben a “slow travel” utazási formát, amely itt Karintiában a kulináris élvezetek nyomán valóban átélhető.
A karintiai völgyekben a nyugalom és a lelassult idő párosa magával ragadó, a gasztronómiai különlegességekre nyitott látogató a felfedezés öröme mellett garantáltan egy időutazás részesévé is válik. A helyiek repítik vissza a gyökerekhez, hiszen olyan hagyományos termelőkkel találkozhat, akik az őseiktől megszerzett tudást használják ma is, így a kenyérsütés, a sajtkészítés, a sörfőzés és a méhészmunka megfigyelése mind egy kis részlet a múltból.
Kulináris élvezetek Bad Kleinkirchheim községben
Hihetetlenül sokszínű gasztronómiával várja vendégeit Bad Kleinkirchheimben a Hotel OTP Birkenhof **** csapata, akik a helyi specialitások mellett a reggeli és vacsora során a nemzetközi és a magyar konyha remekeit is felszolgálják, valamint igazi házi készítésű szörpökkel, lekvárokkal kedveskednek. A szálloda blogfelületén több finomság receptjét meg is osztják, de a legnagyobb élmény személyesen, a helyszínen kóstolni meg ezeket.
Valóban kulináris élvezetek fogadják az ideérkezőket, délutánonként egy finom sütemény és kávé, este pedig egy romantikus vacsora gyertyafénnyel, szép idő esetén a csillagos, szabad ég alatt. Kinek ne esne jól mindeközben egy minőségi, helyi bor, esetleg egy koktél?
A Birkenhofban számtalan gasztronómiai élményben lehet részünk, a kulináris élvezetek széles kínálata mind helyi alapanyagból készül, és a látványkonyha biztosítja a lehetőséget, hogy ellessünk néhány fogást, trükköt a szakácstól.
Utazás a helyi gasztronómiai élmények nyomán
A békésen, minden ízt kiélvezve elfogyasztott reggeli után kirándulhatunk a Lesach-völgyében, bepillanthatunk a kenyérsütés kulisszatitkaiba, majd Hermagor mellett a híres galitali sonka születésének lehetünk szemtanúi. St. Danielben a helyi fűszerek illatos világa vár, majd a sörfőzés és a méhész mesterség megismerése közelebbről kihagyhatatlan program.
Azt tudnunk kell, hogy a Lesach- és a Galital-völgy gasztronómiájára három kultúra - Ausztria, Olaszország és Szlovénia - egyszerre volt hatással, és rendkívül kötődnek a gyökerekhez.
Aki szívesen töltene hosszabb időt azzal, hogy felfedezi Karintia gasztronómiai kincseit, az számtalan helyi hagyomány és velük élmények nyomán járhatja be a vidéket.
A világ TOP 5 építőipari nehézgépgyártó vállalata között számon tartott kínai Zoomlion 105 millió euró értékben Magyarországon építi fel harmadik európai gyáregységét.
„Egy nukleáris létesítmény megtámadása abszolút elfogadhatatlan, ilyesminek nem szabad megtörténnie.”