Míg vannak, akiket hidegen hagy a gasztronómia, mások élnek-halnak a főzésért. Ők azok, akik szabadidejükben szívesen kísérletezgetnek új receptekkel, új ételekkel, új hozzávalókkal, míg meg nem találják a tökéletes kombinációkat.
A már meglévő főzőtudomány fejlesztésére vagy épp egy kezdő esetén az alapok elsajátítására is kiválóak lehetnek a gasztronómia témájú könyvek. Az ételekhez szükséges hozzávalókon és elkészítési módon túl olyan hasznos tippeket és trükköket tartalmazhatnak, amelyek bárki hasznára válhatnak. Hoztunk most 3 népszerű kötetet, amely minden otthonban jó szolgálatot tehet!
Mautner Zsófi – Főzőiskola – Receptek A-tól Z-ig
Kezdő szakácsok, szakácsnők számára gyakran nehézséget jelent helytállni a konyhában. Számukra íródott Mautner Zsófi Főzőiskola című könyve, amely most új receptekkel, átdolgozott kiadásban jelent meg.
Mautner Zsófi a hazai gasztronómia ismert arca, több nagysikerű gasztronómiai témájú könyv szerzője. Televíziós főzőműsorok közkedvelt háziasszonya, blogger. A könyv megírása során arra törekedett, hogy összegyűjtse azokat a legegyszerűbb, legpraktikusabb alaprecepteket, amelyek segíthetik a főzés alapjainak elsajátításában.
ZERO WASTE KONYHA - Tippek a pazarlásmentes étkezéshez
A 21. században felkapott téma a környezetvédelem. Ennek következtében a Mai-Könyv.hu-nál kapható gasztronómia témájú könyvek közül is számtalan olyannal találkozhatunk, amelyek a zero waste életmódot járják körbe.
A könyv hasznos tippeket ad az alábbi témákban:
Ha tehát szeretne egy kicsit környezettudatosabban élni, és jobban odafigyelni környezetére, akkor ajánljuk Önnek ezt a kötetet!
Stephanie Middleberg – A természetes babaételek nagykönyve
Újdonsült édesanyák számára gyakran bizonytalanságot okoz kiskorú gyermekük táplálása. Stephanie Middleberg segítséget nyújt számukra!
A szerző okleveles dietetikusként tevékenykedik, célja, hogy minél több embert tanítson meg az egészséges táplálkozás alapjaira, amelyből a szülők sem maradhattak ki. A könyvben olyan tapasztalatokat, tanácsokat és recepteket oszt meg, amely nem csak a picúrokat, de a családot is megörvendezteti. Ennek segítségével az anyukák már egészen a hozzátáplálás kezdetétől hasznát vehetik a könyvben olvasottaknak.
Ha tehát kedvet kapott egy kis főzőcskézéshez, akkor érdemes körbenéznie a gasztronómia témájú könyvek között. A felsoroltakon kívül számos más témában is találhat könyveket, például megismerheti egy-egy ország konyhaművészetét, elsajátíthatja az egészséges étkezés alapjait, vagy szuper mindenmentes receptekre csaphat le. Érdemes nyitottnak lenni!
A világ TOP 5 építőipari nehézgépgyártó vállalata között számon tartott kínai Zoomlion 105 millió euró értékben Magyarországon építi fel harmadik európai gyáregységét.
„Egy nukleáris létesítmény megtámadása abszolút elfogadhatatlan, ilyesminek nem szabad megtörténnie.”