Két magyar egészségügyi startup utazhat a világbajnokságra

Két magyar egészségügyi startup utazhat a világbajnokságra
2023. 11. 20., 20:40

A Dokiapp nyerte a Startup Világbajnokság budapesti elődöntőjét, a HoloSapiens a második helyet szerezte meg. Így két magyar projekt is kiérdemelte, hogy eljusson a San Francisco-i startup vb döntőjére.

A Startup Világbajnokság budapesti elődöntőjében sok egészségügyi projektet mutattak be. A nemzetközi szakmai zsűri a Dokiapp prezentációját ítélte a legjobbnak. Az online orvosi vagy pszichológiai konzultációt kínáló megoldás videótelefonáláson keresztül teszi elérhetővé az orvosi vizsgálatokat. Az alapító Somogyi Tibor szerint digitális egészségügyi platformjuk, olyan telemedicina megoldással segíti a vállalatokat, amelyek növeli az alkalmazottak egészségtudatosságát.

A második helyezett megoldása a virtuális térbe helyezi az orvosi oktatást, az emberi test megismerésének lehetőségeit. Az orvosokból szerveződött csapat, a HoloSapiens a virtuális valóság megoldásaival operáló, orvosi oktató projekt. A csapat alapítója, Móga Kristóf elmondta: hamarosan nagy szerepe lesz az orvosi és egészségtudományi oktatás és készségfejlesztés területén a kiterjesztett és kevert valóság módszereinek.

A két győztes november végén utazhat San Franciscóba. A Startup Világbajnokság döntőjében a 60 országban megrendezett elődöntők győztesei közül választják ki a legjobbat.

A budapesti rendezvényt idén is a Pozi.io nemzetközi innovációs platformjának szakemberei szervezték.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS