Izgalmas programokat kínált a 8. Globális Fenntarthatósági Divathét

2024. 06. 16., 18:10

Idén az esemény a hagyományőrzéstől az innovatív, fenntartható és körkörös divattal kapcsolatos tervezés, gyártás, anyagok, a textilhulladékok kezelése és a fenntartható divat témáival foglalkozott június 3-8. között.

A GSFW egyedülálló éves globális esemény, amely nemzetközi konferenciát, workshopokat, sajtókonferenciát, divatbemutatókat, valamint a fenntartható és körforgásos divatnak szentelt kísérő rendezvényeket egyesít. A tapasztalt, magasan képzett szakemberek és nemzetközileg is ismert tervezők mellett – akik példaképként szolgálnak ezen a területen – mindig van hely a kreatív fiatal. tehetséges, feltörekvő szakemberek és tervezők számára, idén például a WORTH Partnership Project néhány győztese a Milano Design Week után a 8. GSFW-n is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Az elmúlt nyolc év alatt a GSFW Tanácsadó és Végrehajtó Bizottsága ismert külföldi szakemberekkel bővült, és létrejött a nagykövetek hálózata is, hogy tovább növelje a GSFW hatékonyságát és globális elérését Ázsiától Ausztráliáig. Méltán nevezik ma már a külföldi szakemberek a GSFW-t Közép-Európa legfontosabb fenntarthatósági divathetének.

A 8. GSFW egyik kiemelt budapesti eseménye a „Fenntartható és körforgásos divat: A hagyományoktól az innovációig” című nemzetközi konferencia volt június 6-án a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS