Elektromobilitás-szabályozás: nyilvános egyeztetést indított a MEKH

2023. 01. 06., 17:47

Tanulmányt készíttetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az elektromobilitás szabályozásáról, hogy megvizsgálja az e-roaming bevezethetőségét, illetve feltárja az elektromobilitási piac támogatásának szabályozási lehetőségeit.

A MEKH az elkészült tanulmány mentén most nyilvános egyeztetést tart a piaci szereplőkkel, ezt követően pedig részletes szabályozási javaslatcsomagot fog kidolgozni a témában. Az érdekeltek 2023. január 31-ig küldhetik meg észrevételeiket.

A KPMG Tanácsadó Kft. 2022. évben a MEKH felkérésére tanulmányt készített az elektromobilitás hazai szabályozásának felülvizsgálata kapcsán. A tanulmány többek között tartalmazza a roaming szolgáltatás szabályozására vonatkozó javaslatokat, a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény és a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény összhangjának megteremtéséhez szükséges javaslatokat, az elektromos töltőberendezések hiteles mérésére vonatkozó javaslatokat, továbbá a part menti villamosenergia-ellátással kapcsolatos jogszabály-módosítások lehetséges irányait.

A MEKH nyilvános konzultációt tart az iparági szereplők számára, amely során lehetőség van írásban véleményezni a tanulmányban foglaltakat. A dokumentum nem tükrözi a MEKH álláspontját, azt a MEKH a konzultáció során érkezett észrevételek értékelését követően alakítja majd ki. A konzultációt követően a MEKH részletes szabályozási javaslatcsomagot fog kidolgozni a témában.

A piaci szereplők az észrevételeket a villamosengedelyezes@mekh.hu elektronikus levelezési címre küldhetik meg 2023. január 31-ig.

Az Elektromobilitás szabályozás felülvizsgálata című tanulmány IDE kattintva érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-16 09:10:00
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS