Kriptovaluta

Itt találod az összes cikket a „kriptovaluta” témában!

205 pénzügyőr dolgozott a félmilliárdos kárt okozó számlagyárosok lebuktatásán

205 pénzügyőr dolgozott a félmilliárdos kárt okozó számlagyárosok lebuktatásán

A költségvetésnek több mint félmilliárd forint kárt okozó számlagyárat működtető bűnszervezeten ütöttek rajta a NAV pénzügyőrei.
2023. 12. 02., 09:20
Egyetlen Bitcoin tranzakció egy kerti medencényi vizet emészt fel

A kriptovaluta használata közvetlenül kapcsolatba hozható a globálisan elérhető ivóvíz és öntözővíz mennyiségének csökkenésével. A Bitcoin (BTC) bányászata a legdurvább vízfogyasztó tevékenységek egyike: kb. 600 ezer olimpiai úszómedence vize megy rá, minden évben.

2022. 08. 24., 20:18
Blokkláncok és kriptovaluták – hogyan tovább?

„Mindenkit óvni szeretnénk attól, hogy valódi pénzt kriptopénzre váltva kereskedni kezdjen anélkül, hogy alapvetően ismerné a kriptovaluták világát és az adott technológia működését.”

2021. 09. 08., 13:00
A világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjén a vizsla

Szeptember 6-án listázta a Hungarian Vizsla Inu nevű magyar digitális pénzt az XT.COM. A kínai XT a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, napi forgalma több mint 200 milliárd forint.

2021. 08. 16., 13:00
Nemzetközi tőzsdén a magyar vizsla

Magyar kriptovalutát még sosem jegyeztek akkora tőzsdén, mint amilyenre augusztus 23-án kerül a Hungarian Vizsla Inu. A digitális pénzzel való kereskedés lehetősége hamarosan 2 millió új felhasználó számára nyílik meg a Hotbit nevű nemzetközi kriptotőzsdén.

2021. 08. 16., 12:00
Ekkor leplezik le a budapesti bitcoin szobrot

Szobrot állítanak Budapesten a bitcoin kriptovaluta és a mögötte lévő blokklánc-technológia alapítójának, Satoshi Nakamotonak. Ez az első alkalom, hogy szobrot formálnak a digitális pénzügyi világot megreformáló ikonról.

2021. 07. 21., 11:30
Sándor Fábián: Hiába a tartalom, ha nem tudnak róla az emberek

Az a célunk, hogy a Hungarian Vizsla Inu-t Magyarországon komplett márkanévként tudjuk jegyezni, amelyhez rengeteg tárgyi és szolgáltatásbeli érték kapcsolódik – mondta az Üzletemnek Sándor Fábián, a Hungarian Vizsla Inu alapítója.

2019. 10. 24., 10:15
Zuckerberg kitart a Libra bevezetése mellett

Szerdai képviselőházi meghallgatásán Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál elnök-vezérigazgatója kitartott azon álláspontja mellett, amely szerint a média-óriásvállalatnak be kellene vezetnie a Libra nevű globális digitális kriptovalutát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS