Mire lesz jó a Facebook kriptovalutája?

2020. 12. 03., 14:30

Az új kriptovalutával, a Librával együtt egy pénztárca appot is elindít a Facebook, egyelőre csak a tengeren túl.

Januárban indulhat a Facebook kriptovalutája, a Libra. A Facebook és néhány más óriáscég által közösen létrehozott Libra Association, amelynek feladata a projekt felügyelete, áprilisban még úgy fogalmazott, hogy valódi valuták, köztük a dollár az euró és a font digitális „stabilpénzes” változatát akarják létrehozni – írja a Computerworld.

A Libra Association első lépésben most egyetlen valutát bocsát ki, amely a dollárhoz kötődik. Később azonban más valuták stabilpénz változata is megjelenne a kínálatukban.

Egyidejűleg a Facebook valószínűleg beindítja Libra alapú pénztárcáját, a Novit is. Az app lehetővé fogja tenni, hogy Librát küldjünk és fogadjunk, és Libra egyenlegünket a Messengerrel és a WhatsApp-pal kezeljük.

A Libra köré szerveződött szövetségből egyébként folyamatosan válnak ki a korábbi támogatók: legutóbb a Vodafone hátrált ki, ezzel követve a PayPalt, a Mastercardot, a Visát és az eBay-t.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS