Ilyen kibertámadás még nem fenyeget Magyarországon

2019. 04. 30., 10:15

Az ausztrál versenyügyi és fogyasztóvédelmi hatóság adatai szerint 2018-ban a kriptovaluták a pénz kicsalására szakosodott kiberbűnözők népszerű eszközei maradtak.

Tavaly az ausztrál kormányhivatalok 674 bejelentést kaptak olyan esetekről, amikor kriptovalutában csaltak ki pénzt. Ezek az incidensek összesen 6,1 millió dolláros kárt okoztak, ami 190 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest – írja a Computerworld.

Az áldozatoknak a legtöbb veszteséget a kriptovalutákkal kapcsolatos befektetési csalások okozták, 2,6 millió dollár értékben. A jelentés megemlít olyan eseteket, amelyeknél a kiberbűnözők áldozataikat a legközelebbi bitcoin pénzkiadó automatához küldték, hogy bitcoinjukat pénzre váltsák, majd továbbítsák azt – a bűnözőknek.

Victoria állam rendőrsége arra figyelmeztette az embereket, hogy ne dőljenek be a bitcoin ATM-eknél való fizetést kérő adóhátralék-csalásoknak. A rendőrségi nyomozások kiderítették, hogy legalább négy melbourne-i lakos fizetett be bitcoin ATM-eknél adótartozást, egyikük 50 ezer dollárt.

A kriptovalutákkal kapcsolatos bejelentett csalások közel 50 százalékában az áldozatok 25-34 éves férfiak voltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS