Ilyen kibertámadás még nem fenyeget Magyarországon

2019. 04. 30., 10:15

Az ausztrál versenyügyi és fogyasztóvédelmi hatóság adatai szerint 2018-ban a kriptovaluták a pénz kicsalására szakosodott kiberbűnözők népszerű eszközei maradtak.

Tavaly az ausztrál kormányhivatalok 674 bejelentést kaptak olyan esetekről, amikor kriptovalutában csaltak ki pénzt. Ezek az incidensek összesen 6,1 millió dolláros kárt okoztak, ami 190 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest – írja a Computerworld.

Az áldozatoknak a legtöbb veszteséget a kriptovalutákkal kapcsolatos befektetési csalások okozták, 2,6 millió dollár értékben. A jelentés megemlít olyan eseteket, amelyeknél a kiberbűnözők áldozataikat a legközelebbi bitcoin pénzkiadó automatához küldték, hogy bitcoinjukat pénzre váltsák, majd továbbítsák azt – a bűnözőknek.

Victoria állam rendőrsége arra figyelmeztette az embereket, hogy ne dőljenek be a bitcoin ATM-eknél való fizetést kérő adóhátralék-csalásoknak. A rendőrségi nyomozások kiderítették, hogy legalább négy melbourne-i lakos fizetett be bitcoin ATM-eknél adótartozást, egyikük 50 ezer dollárt.

A kriptovalutákkal kapcsolatos bejelentett csalások közel 50 százalékában az áldozatok 25-34 éves férfiak voltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS