Sándor Fábián: Hiába a tartalom, ha nem tudnak róla az emberek

Szerdahelyi Csaba  |  2021. 07. 21., 11:30

Az a célunk, hogy a Hungarian Vizsla Inu-t Magyarországon komplett márkanévként tudjuk jegyezni, amelyhez rengeteg tárgyi és szolgáltatásbeli érték kapcsolódik – mondta az Üzletemnek Sándor Fábián, a Hungarian Vizsla Inu alapítója.

Sándor Fábián büszke rá, hogy már több mint 13 ezer holderük van. A számuk folyamatosan emelkedik, és ezzel együtt a befektetésük értéke is jellemzően nő, ahogy a vizslacoin szárnyalásba kezdett. A tervek között szerel egy márkabolt és egy pubhálózat kiépítése, amit még sok minden más követhet. Ha érdekli, hogy Fábián milyen pályán próbálná ki magát szívesen, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 307. interjújában.

Mit tart karrierje csúcsának?

– Több vállalkozásom is van, felsővezetői pozíciókban dolgoztam nagy pénzügyi cégeknél, viszont a Vizslát tartom már most a legnagyobb sikernek. El fogjuk érni azt, amit a legnagyobb nemzetközi kripto valuták is el tudtak, felkerülni a legnagyobb tőzsdékre és a mostani árfolyamot sokszorozni. A legfontosabb végső célunk számokban az, hogy meghaladjuk az 1 millió tulajdonosszámot.  Ha pedig ezen túl is gondolkodunk, akkor mindenképpen azt kell mondjam, hogy a Hungarian Vizsla Inu-t egy komplett márkanévként tudjam jegyezni az országban, amelyhez rengeteg tárgyi és szolgáltatásbeli érték kapcsolódik, legyen szó saját márkaboltról és akár egy kellemes fiatalos pub hálózatról.

Milyen távra tervez?

– Ha igazán jól akarja csinálni az ember és tényleg valami maradandót akar alkotni ebben a világban, akkor csakis hosszútávon tudja ezt megtenni, hiszen annyi minden fejlesztést kell megvalósítania, amit így hirtelen nehéz is lenne felsorolni. Arról nem is beszélve, hogy mindennek hírét a megfelelő csatornákon és módokon el is kell juttassa a közösségekhez, különben hiába a tartalom, ha nem tudnak róla az emberek. Talán nem olyan irreális azt mondani, hogy ha mindent sikerül a terveknek megfelelően alakítani, akkor is sűrű 3 év elé kell nézzünk.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Két fontos elemből is áll, az egyik a marketing és PR alapú kommunikációs praktikák elmélyítése, amellyel tisztábban, mégis extra figyelmet generálva tudjuk az információkat a külvilág felé tolmácsolni. A másik pedig nem más, mint a blokklánc alapú technológia, az NFT-k világa és minden a crypto-hoz köthető szakmai tudás elmélyítése, ami közelebb vihet egy komplett blokklánc felépítéséhez, javításához szükséges tudást biztosíthatja. Szerencse, hogy ez a tudás jelenleg is megvan a csapatunkban az új tagnak köszönhetően.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Nehéz lenne egy személyt megjelölni erre, igazából mióta belevágtunk ebbe, rengeteget tanulok a csapattársaimtól, a partnerektől, de még a befektetők viselkedéséből is. Számos tárgyalás, csapat meetingen, befektetői problémamegoldáson és konfliktuskezelésen vagyunk már túl és mondhatom: rengeteget tanultam ezekből a szituációkból.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Igyekszem a saját lelkesedésem átadni nekik a mindennapokban. Próbálok új ötleteket és meglátásokat behozni, hogy mindinkább bevonjam őket a közös gondolkodásba és egyúttal egymást inspiráljuk a további ötletek megosztására. Persze az időszakonkénti dicséret és a személyes támogatás sem maradhat el.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokáig gondolkodtam a politikai pályán, mert mindig is vonzott a gondolat, hogy segíthetek az emberek általános jólétének javításában és képviselhetem a véleményüket, harcolhatok értük vagy éppen irányt mutathatok nekik a jobb élet reményében.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Gyorsan és őszinteségre alapozva. Persze nem árt a körültekintés, mert sajnos nem minden emberben lehet megbízni, pont ezért több ízben kérem ki a csapattagok véleményét és meglátását a formálódó partneri kapcsolatokról.

Mire sajnálja az idejét?

– A folyamatos magyarázkodásra és a rágalmazó alaptalan vádak kezelésére. Iszonyat sok idő megy el vele és mégis kötelező ezekre reagálni, mert a befektetői bizalom kényes téma és bizony a kriptó világban sajnos igen ingatag is. Szóval akár egy dacos rosszul tájékozott vagy rossz szándékú ember is sok kárt tud okozni, ha nem próbálom meg elmagyarázni vagy megmagyarázni neki a helyzetet.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha nem megy át az embernek az, hogy mit miért csinálok. Mindig igyekszem ezeket elmagyarázni, de többször úgy érzem, hogy néha már előrébb tartok fejben, mint akivel beszélgetek, néha nehéz lelassítani és pontról pontra elmagyarázni az ok-okozati összefüggéseket.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Kutyagondozás, állatokkal való foglalkozás – nekem is van egy pár és ők családtagok. Elrontanak valamit, szétszednek ezt-azt, aztán szépen néznek és megbocsájt nekik az ember.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, a barátaimra-rokonaimra, a házi kedvencekre. És a befektetésre, hogy mielőbb és minél nagyon sikerre tudjuk vinni a Vizsla Inu-t.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Ha csak gondtalanul elmerenghetek a jelenben a kisfiammal, tudva, hogy épp nem ül semmilyen határidős teendő a nyakamon. De ugyanúgy kikapcsol, amikor a barátaimmal végre tudok találkozni és önfeledten élvezni egymás társaságát.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS