Ipari termelői árak

Itt találod az összes cikket a „ipari termelői árak” témában!

Ipari árak márciusban: havi szinten stagnálás, éves összevetésben 3 százalékos emelkedés

Ipari árak márciusban: havi szinten stagnálás, éves összevetésben 3 százalékos emelkedés

Az ipari termelői árak 2024 márciusában az egy évvel korábbihoz képest 3,0 százalékkal mérséklődtek, az előző hónaphoz viszonyítva lényegében nem változtak – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023. 11. 07., 11:10
Ipari árak: már nem Magyarország diktálja az uniós ütemet

Az előző hónaphoz képest 0,6 százalékkal emelkedtek, az egy évvel korábbitól azonban átlagosan 11,2 százalékkal elmaradtak az ipari termelői árak 2023 szeptemberében az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

2023. 03. 03., 12:42
Ipari árak az EU-ban: a magyarországi emelkedés az uniós átlag négyszerese

2022 decemberéhez viszonyítva 2023 januárjában 2,2 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak az Európai Unióban, az átlagos árszínt így uniós átlagban már „csak” 16,4 százalékkal volt az egy évvel korábbi fölött. Magyarország közel 65 százalékos mutatója toronymagas EU-bajnok.

2022. 11. 30., 09:25
Ipari árak: 40 százalék fölött maradt az áremelkedés üteme októberben is

Az augusztusi 43,4 és a szeptemberi 42,7 százalék után 2022 októberében az ipari termelői árak átlagosan 41,7 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 67,7, az exportértékesítésé 28,4 százalékkal magasabbak voltak – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

2022. 07. 29., 09:27
35 százalékkal emelkedtek az ipar árai júniusban

Az ipari termelői árak 2022 júniusában az egy évvel korábbihoz képest 35,0, az előző hónaphoz viszonyítva 3,1 százalékkal nőttek – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS