Szinai Ádám: Mindentávfutó vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 29., 10:00

Az átlátható üzleti kapcsolati viszonyokban hiszek, és abban, hogy nem keverjük a személyes teret az üzletivel – mondta az Üzletemnek Szinai Ádám, a CIB Bank PR és marketingkommunikációs vezetője.

Szinai Ádám azt mondja, hogy gyerekként van, aki kukásautót akart vezetni, ő viszont a repülő pilótaülésébe ült volna. A pilótaságból már valószínűleg nem lesz semmi, helyette most a CIB PR és marketingkommunikációs csapatát vezeti. Azt hiszem, az eddigi interjúkban Ádám sorolta fel a legtöbbet azzal kapcsolatban, hogy mi mindennel motiválja a kollégáit. Ha kíváncsi ezekre (is), olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 215. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Aktív részese és alakítója tudok lenni a kiváló kollégáimmal egy olyan vállalat életének és fejlesztésének, amelyik etikus, emberközpontú, szerethető márkára és vállalati kultúrára épül.

– Milyen távra tervez?

– Mindentávfutó vagyok, van tervem rövidtávra, de tudom, mit szeretnék pár év múlva és 30-40 év múlva is. Mondjuk, mindegyikben szerepel Bora-Bora…

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi kommunikációs vezetői állás.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Nem lesz rövid: felelős és tisztességes vezetői magatartással, odafigyeléssel, felhatalmazással, őszinteséggel és együttműködéssel, világos célokkal, elvárásokkal és elismeréssel, őszinte visszajelzésekkel, a munka és magánélet egészséges egyensúlyának biztosításával.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Repülőtéren, legyen az bármilyen munka. Van, aki kukásautót akart gyerekként vezetni, én repülőt. Most már megelégednék egy inkább földhöz kötött, de mégis a repüléshez köthető munkával is.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az átlátható üzleti kapcsolati viszonyokban hiszek, és abban, hogy nem keverjük a személyes teret az üzletivel. Az üzleti kapcsolatokban mindig a kölcsönösségre, kiszámíthatóságra, tisztességes és átlátható alapokra építek.

– Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra, de arra nagyon.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Felszínesség, önteltség, arrogancia, de legfőképpen az agresszív ostobaság.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Most is sokféle önkéntes programban veszek részt, idősgondozástól kezdve élelmiszergyűjtésig, ezekben én megtalálom magam.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekeimre, tanulásra, utazásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Filmek – minden mennyiségben. És a síelés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS