Szinai Ádám: Mindentávfutó vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 29., 10:00

Az átlátható üzleti kapcsolati viszonyokban hiszek, és abban, hogy nem keverjük a személyes teret az üzletivel – mondta az Üzletemnek Szinai Ádám, a CIB Bank PR és marketingkommunikációs vezetője.

Szinai Ádám azt mondja, hogy gyerekként van, aki kukásautót akart vezetni, ő viszont a repülő pilótaülésébe ült volna. A pilótaságból már valószínűleg nem lesz semmi, helyette most a CIB PR és marketingkommunikációs csapatát vezeti. Azt hiszem, az eddigi interjúkban Ádám sorolta fel a legtöbbet azzal kapcsolatban, hogy mi mindennel motiválja a kollégáit. Ha kíváncsi ezekre (is), olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 215. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Aktív részese és alakítója tudok lenni a kiváló kollégáimmal egy olyan vállalat életének és fejlesztésének, amelyik etikus, emberközpontú, szerethető márkára és vállalati kultúrára épül.

– Milyen távra tervez?

– Mindentávfutó vagyok, van tervem rövidtávra, de tudom, mit szeretnék pár év múlva és 30-40 év múlva is. Mondjuk, mindegyikben szerepel Bora-Bora…

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi kommunikációs vezetői állás.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Nem lesz rövid: felelős és tisztességes vezetői magatartással, odafigyeléssel, felhatalmazással, őszinteséggel és együttműködéssel, világos célokkal, elvárásokkal és elismeréssel, őszinte visszajelzésekkel, a munka és magánélet egészséges egyensúlyának biztosításával.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Repülőtéren, legyen az bármilyen munka. Van, aki kukásautót akart gyerekként vezetni, én repülőt. Most már megelégednék egy inkább földhöz kötött, de mégis a repüléshez köthető munkával is.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az átlátható üzleti kapcsolati viszonyokban hiszek, és abban, hogy nem keverjük a személyes teret az üzletivel. Az üzleti kapcsolatokban mindig a kölcsönösségre, kiszámíthatóságra, tisztességes és átlátható alapokra építek.

– Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra, de arra nagyon.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Felszínesség, önteltség, arrogancia, de legfőképpen az agresszív ostobaság.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Most is sokféle önkéntes programban veszek részt, idősgondozástól kezdve élelmiszergyűjtésig, ezekben én megtalálom magam.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekeimre, tanulásra, utazásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Filmek – minden mennyiségben. És a síelés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-02 19:18:00
Újabb termékkör, a 8 tojásos levesbetét száraztészták gyártói és forgalmazói számára nyílt meg a lehetőség, hogy elnyerjék a KMÉ védjegy arany fokozatát. A Nébih által koordinált Termékmustra alapján 13 termék esetében igényelhetik a legjobbaknak járó elismerést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS