Szinai Ádám: Mindentávfutó vagyok

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 09. 29., 10:00

Az átlátható üzleti kapcsolati viszonyokban hiszek, és abban, hogy nem keverjük a személyes teret az üzletivel – mondta az Üzletemnek Szinai Ádám, a CIB Bank PR és marketingkommunikációs vezetője.

Szinai Ádám azt mondja, hogy gyerekként van, aki kukásautót akart vezetni, ő viszont a repülő pilótaülésébe ült volna. A pilótaságból már valószínűleg nem lesz semmi, helyette most a CIB PR és marketingkommunikációs csapatát vezeti. Azt hiszem, az eddigi interjúkban Ádám sorolta fel a legtöbbet azzal kapcsolatban, hogy mi mindennel motiválja a kollégáit. Ha kíváncsi ezekre (is), olvassa el az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 215. interjúját!

– Mit tart karrierje csúcsának?

– Aktív részese és alakítója tudok lenni a kiváló kollégáimmal egy olyan vállalat életének és fejlesztésének, amelyik etikus, emberközpontú, szerethető márkára és vállalati kultúrára épül.

– Milyen távra tervez?

– Mindentávfutó vagyok, van tervem rövidtávra, de tudom, mit szeretnék pár év múlva és 30-40 év múlva is. Mondjuk, mindegyikben szerepel Bora-Bora…

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközi kommunikációs vezetői állás.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A szüleimtől.

– Mivel motiválja a kollégáit?

– Nem lesz rövid: felelős és tisztességes vezetői magatartással, odafigyeléssel, felhatalmazással, őszinteséggel és együttműködéssel, világos célokkal, elvárásokkal és elismeréssel, őszinte visszajelzésekkel, a munka és magánélet egészséges egyensúlyának biztosításával.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Repülőtéren, legyen az bármilyen munka. Van, aki kukásautót akart gyerekként vezetni, én repülőt. Most már megelégednék egy inkább földhöz kötött, de mégis a repüléshez köthető munkával is.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Az átlátható üzleti kapcsolati viszonyokban hiszek, és abban, hogy nem keverjük a személyes teret az üzletivel. Az üzleti kapcsolatokban mindig a kölcsönösségre, kiszámíthatóságra, tisztességes és átlátható alapokra építek.

– Mire sajnálja az idejét?

– Adminisztrációra, de arra nagyon.

– Mivel lehet felbosszantani?

– Felszínesség, önteltség, arrogancia, de legfőképpen az agresszív ostobaság.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Most is sokféle önkéntes programban veszek részt, idősgondozástól kezdve élelmiszergyűjtésig, ezekben én megtalálom magam.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Gyerekeimre, tanulásra, utazásra.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Filmek – minden mennyiségben. És a síelés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS