Széles Anikó: Eljutottunk arra a szintre, hogy szerelemprojektjeink legyenek

2019. 12. 19., 09:30

Mivel a munkám során sokat járom az országot, számtalan csodálatos, helyi kezdeményezéssel találkozom, amelyek sokkal nagyobb nyilvánosságot érdemelnének – mondta az Üzletemnek Széles Anikó, a SKY Marketing Communications Reklámügynökség Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója.

Széles Anikó régi vágya, hogy olyan kampányban működjön közre, amely fantasztikus értékeket teremtő embereket – például a Megyei Prima jelölteket és díjazottakat – mutat be, főképp a fiatalabb korosztálynak. S ha már szóba kerültek a díjak! Bár Anikó nem említi, álljon itt, hogy néhány napja vehette át a Művészetek Palotájában a Vállakozók Napján a VOSZ Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díját. Minden mást megtudhat az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 137. interjújából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ha rekordról beszélünk, akkor természetesen arra vagyok a legbüszkébb, hogy 100 százalék hazai tulajdonú full service ügynökség létünkre, a piacon szinte fehér hollóként immár 27 éve működünk sikeresen. Ha pedig konkrét csúcspontról van szó, igazi fordulópontot jelentett, amikor néhány évvel ezelőtt a fejlődés olyan fokára értünk, ahol már megengedhetjük magunknak, hogy komolyabb társadalmi célú tevékenységet végezzünk és számos jótékony ügyet támogathassunk rendszeresen pro bono munkákkal.

Milyen távra tervez?

– A mi szakmánkban, ahol hihetetlen sebességgel változnak a kommunikációs platformok, sorra bukkannak fel az újabb és újabb technikák, célcsoportok és igények, szinte naponta újra meg kell küzdenünk azért, amit egyszer már elértünk. Ezért a két- három- vagy ötéves tervek helyett inkább arra a két dologra koncentrálunk, amiben mindig is a legjobban hittem, hittünk: a hosszú távú, bizalmi légkörön alapuló ügyfélkapcsolatokra és saját magunk, munkatársaink folyamatos képzésére. Ez eddig bevált.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Első helyen az, hogy munkatársaim, kollegáim, „saját nevelésű” tehetségeink mindent ki tudjanak pipálni a sajátjukon. Egyébként pedig, mivel munkám során sokat járom az országot, számtalan csodálatos, helyi kezdeményezéssel találkozom, amelyek sokkal nagyobb nyilvánosságot érdemelnének. Ezért régi vágyam egy olyan kampányban közreműködni, amely ezeket és a mögöttük álló, fantasztikus értékeket teremtő embereket – például a Megyei Prima jelölteket és díjazottakat – mutatja be, főképp a fiatalabb korosztálynak.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Sok személyt tudnék említeni a Fehérvár Skála Áruházban eltöltött éveimből, amelyek légköre, kihívásai és tapasztalatai az egész pályámat meghatározták. De talán közülük is kiemelkedik volt igazgatóm, Harza Ferenc, aki a kereskedelem csínja-bínja mellett odafigyelésével, emberi tartásával, vezetői attitűdjével azt is megmutatta, mi a különbség főnök és mentor között. Az üzleti sikerekkel együtt járó társadalmi felelősség fontosságára pedig Demján Sándor nyújtott számomra is követendő példát. De a legtöbbet mégis saját kollegáimtól, az egyes projekteken velünk dolgozó szakemberektől, valamint nem utolsósorban ügyfeleinktől tanulok és inspirálódom a mai napig is.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Alapjáraton olyan családias légkörrel, amelyben természetes az egymásra figyelés és az egyéni igényekhez alkalmazkodó rugalmas működési struktúra. Legfőképp azonban szakmai programokkal, tanfolyamok és továbbképzések finanszírozásával, amelyek a cég kvalitásai mellett a munkatársak saját szellemi „tőkéjét”, képességeik, képzettségük piaci értékét is megsokszorozzák.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy 360 fokos marketing kommunikációs szolgáltatást nyújtó ügynökség vezetőjeként naponta vehetek részt vagy működhetek közre a legkülönfélébb izgalmas szakterületek munkájában, a pénzügyi tervezéstől az ügyfélkapcsolaton és a stratégiai tervezésen át a kreatív alkotásig. Ha ezek után még maradna hiányérzetem és főképp időm, a természetfotózás világa állna igazán közel hozzám.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Ez nem titok: elsősorban különböző rendezvényeken és konferenciákon, melyek között szép számmal akadnak olyanok is, amelyeket a Sky Csoport szervez, hiszen a rendezvényszervezés, a szakmai események tervezése és lebonyolítása az egyik erősségünk.

Mire sajnálja az idejét?

– A parttalan vitákra és az egoistákra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Bevallom, ma már túl vagyok azon, hogy bármi igazán fel tudjon bosszantani, de amin néha mégis megütközöm, ami bánt, az az egymás iránti figyelmetlenség, az empátia hiánya és a bizalommal való visszaélés.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ami gyermekekkel kapcsolatos.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A munkatársak továbbképzésére, a munkakörülmények fejlesztésére, a csapatépítő programokra és olyan társadalmi ügyek támogatására, amelyek mögé az egész cég teljes szívből, egy emberként tud odaállni.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Egy jó beszélgetés, egy izgalmas könyv, színdarab, a víz közelsége, de mindenek felett a két unokámmal eltöltött idő.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS