Stygár Lászó: A stabilitást és a megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 16., 10:15

A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik – mondta az Üzletemnek Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője.

Stygár László arra kimondottan sajnálja az idejét, hogy egy számlatömböt kézzel töltsön ki, nem is teszi már nagyon régóta. A Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetőjeként ez természetes, főleg ha tudjuk, hogy cége már 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi könnyebbé. Legújabb kutatásuk szerint itthon a vállalkozók félnek a nyílt bankolástól, pedig azt nem is ismerik. Lászlónak viszont olykor a bankokról van meg a véleménye. Hogy mi? A feleletet elolvashatják az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 135. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Ha nem tartok számon ilyesmit, az azt jelenti, hogy nincs karrierem? Vagy inkább azt, hogy nem karriercentrikusan élem az életem… De ha már így rákérdezett: idén elérjük azt, hogy a Számlázz.hu 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi jelentősen könnyebbé. Eddig ez karrierem csúcsa – de biztos vagyok abban, hogy jövőre már nagyobb darabszám jelenti majd a csúcsot.

– Milyen távra tervez?

– A stabilitást, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom. A Számlázz.hu 15 éve működik, és egyáltalán nem 5, 10 vagy 15 évre tervezünk, hanem sokkal távolabbra – ezek az elveink, amelyek alapján működünk. Ugyanakkor a gyakorlatban hároméves üzleti tervek szerint fejlődünk és működünk.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnénk olyan minőségű és értékű szolgáltatást nyújtani, hogy a Számlázz.hu-s fiók ugyanolyan elengedhetetlen kelléke legyen egy magyar vállalkozásnak, mint például a cégkapu vagy akár az adószám.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A Számlázz.hu stratégiai tanácsadójától, Kis Ervin Egontól.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik, tevékenységét végzi – függetlenül attól, hogy fodrász, vízvezetékszerelő vagy nyelvtanár. Ez persze misszió is, de számunkra mégis leginkább egy nagy kaland, amelyben közösen veszünk részt, és amelyet csak együtt tudunk véghezvinni. Mindez nálunk nem üres szólam, hanem kézzelfogható valóság.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindegy, csak kapcsolódjon az e-kereskedelemhez. De jelenleg azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, szóval semmiféle váltás nincs napirenden.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Számlázz.hu számos csatornáján keresztül (pl. blog, YouTube) próbálom megmutatni a vállalkozóknak, hogy van egy remek eszköz, amely rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti az életüket. A meglévő és leendő ügyfeleink az én üzleti kapcsolataim.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami unalmas vagy értelmetlen. Például olyasmire, mint egy számlatömb kitöltése kézzel. Na, ilyesmit emberemlékezet óta nem csináltam!

Mivel lehet felbosszantani?

– Manapság leginkább a bankok lassúságával és gyakori szűklátókörűségével.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ha létezik olyan, hogy általános emberi boldogság, akkor az szerintem két fő pilléren nyugszik: oktatás és egészségügy. Ezek közül az oktatás áll hozzám közelebb.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nem tartom értékes dolognak a pénzt, és engem személy szerint nem is motivál. Pusztán egy eszköz, amely segíthet céljaim elérésében. De ha konkrét területet kell mondanom, ismét az oktatást és az egészségügyet említem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Testmozgás a szabad levegőn. Sok fa, sok víz és egy kerékpár.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-06 19:22:00
Október 6-án lkezdődött a 19. Budapest Design Week. A központi kiállításnak, illetve számos programnak helyet adó Néprajzi Múzeum mellett Budapesten és több vidéki városban mintegy 150 program várja az érdeklődőket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS