Stygár Lászó: A stabilitást és a megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 16., 10:15

A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik – mondta az Üzletemnek Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője.

Stygár László arra kimondottan sajnálja az idejét, hogy egy számlatömböt kézzel töltsön ki, nem is teszi már nagyon régóta. A Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetőjeként ez természetes, főleg ha tudjuk, hogy cége már 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi könnyebbé. Legújabb kutatásuk szerint itthon a vállalkozók félnek a nyílt bankolástól, pedig azt nem is ismerik. Lászlónak viszont olykor a bankokról van meg a véleménye. Hogy mi? A feleletet elolvashatják az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 135. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Ha nem tartok számon ilyesmit, az azt jelenti, hogy nincs karrierem? Vagy inkább azt, hogy nem karriercentrikusan élem az életem… De ha már így rákérdezett: idén elérjük azt, hogy a Számlázz.hu 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi jelentősen könnyebbé. Eddig ez karrierem csúcsa – de biztos vagyok abban, hogy jövőre már nagyobb darabszám jelenti majd a csúcsot.

– Milyen távra tervez?

– A stabilitást, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom. A Számlázz.hu 15 éve működik, és egyáltalán nem 5, 10 vagy 15 évre tervezünk, hanem sokkal távolabbra – ezek az elveink, amelyek alapján működünk. Ugyanakkor a gyakorlatban hároméves üzleti tervek szerint fejlődünk és működünk.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnénk olyan minőségű és értékű szolgáltatást nyújtani, hogy a Számlázz.hu-s fiók ugyanolyan elengedhetetlen kelléke legyen egy magyar vállalkozásnak, mint például a cégkapu vagy akár az adószám.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A Számlázz.hu stratégiai tanácsadójától, Kis Ervin Egontól.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik, tevékenységét végzi – függetlenül attól, hogy fodrász, vízvezetékszerelő vagy nyelvtanár. Ez persze misszió is, de számunkra mégis leginkább egy nagy kaland, amelyben közösen veszünk részt, és amelyet csak együtt tudunk véghezvinni. Mindez nálunk nem üres szólam, hanem kézzelfogható valóság.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindegy, csak kapcsolódjon az e-kereskedelemhez. De jelenleg azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, szóval semmiféle váltás nincs napirenden.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Számlázz.hu számos csatornáján keresztül (pl. blog, YouTube) próbálom megmutatni a vállalkozóknak, hogy van egy remek eszköz, amely rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti az életüket. A meglévő és leendő ügyfeleink az én üzleti kapcsolataim.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami unalmas vagy értelmetlen. Például olyasmire, mint egy számlatömb kitöltése kézzel. Na, ilyesmit emberemlékezet óta nem csináltam!

Mivel lehet felbosszantani?

– Manapság leginkább a bankok lassúságával és gyakori szűklátókörűségével.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ha létezik olyan, hogy általános emberi boldogság, akkor az szerintem két fő pilléren nyugszik: oktatás és egészségügy. Ezek közül az oktatás áll hozzám közelebb.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nem tartom értékes dolognak a pénzt, és engem személy szerint nem is motivál. Pusztán egy eszköz, amely segíthet céljaim elérésében. De ha konkrét területet kell mondanom, ismét az oktatást és az egészségügyet említem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Testmozgás a szabad levegőn. Sok fa, sok víz és egy kerékpár.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS