Stygár Lászó: A stabilitást és a megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 16., 10:15

A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik – mondta az Üzletemnek Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője.

Stygár László arra kimondottan sajnálja az idejét, hogy egy számlatömböt kézzel töltsön ki, nem is teszi már nagyon régóta. A Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetőjeként ez természetes, főleg ha tudjuk, hogy cége már 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi könnyebbé. Legújabb kutatásuk szerint itthon a vállalkozók félnek a nyílt bankolástól, pedig azt nem is ismerik. Lászlónak viszont olykor a bankokról van meg a véleménye. Hogy mi? A feleletet elolvashatják az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 135. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Ha nem tartok számon ilyesmit, az azt jelenti, hogy nincs karrierem? Vagy inkább azt, hogy nem karriercentrikusan élem az életem… De ha már így rákérdezett: idén elérjük azt, hogy a Számlázz.hu 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi jelentősen könnyebbé. Eddig ez karrierem csúcsa – de biztos vagyok abban, hogy jövőre már nagyobb darabszám jelenti majd a csúcsot.

– Milyen távra tervez?

– A stabilitást, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom. A Számlázz.hu 15 éve működik, és egyáltalán nem 5, 10 vagy 15 évre tervezünk, hanem sokkal távolabbra – ezek az elveink, amelyek alapján működünk. Ugyanakkor a gyakorlatban hároméves üzleti tervek szerint fejlődünk és működünk.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnénk olyan minőségű és értékű szolgáltatást nyújtani, hogy a Számlázz.hu-s fiók ugyanolyan elengedhetetlen kelléke legyen egy magyar vállalkozásnak, mint például a cégkapu vagy akár az adószám.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A Számlázz.hu stratégiai tanácsadójától, Kis Ervin Egontól.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik, tevékenységét végzi – függetlenül attól, hogy fodrász, vízvezetékszerelő vagy nyelvtanár. Ez persze misszió is, de számunkra mégis leginkább egy nagy kaland, amelyben közösen veszünk részt, és amelyet csak együtt tudunk véghezvinni. Mindez nálunk nem üres szólam, hanem kézzelfogható valóság.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindegy, csak kapcsolódjon az e-kereskedelemhez. De jelenleg azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, szóval semmiféle váltás nincs napirenden.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Számlázz.hu számos csatornáján keresztül (pl. blog, YouTube) próbálom megmutatni a vállalkozóknak, hogy van egy remek eszköz, amely rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti az életüket. A meglévő és leendő ügyfeleink az én üzleti kapcsolataim.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami unalmas vagy értelmetlen. Például olyasmire, mint egy számlatömb kitöltése kézzel. Na, ilyesmit emberemlékezet óta nem csináltam!

Mivel lehet felbosszantani?

– Manapság leginkább a bankok lassúságával és gyakori szűklátókörűségével.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ha létezik olyan, hogy általános emberi boldogság, akkor az szerintem két fő pilléren nyugszik: oktatás és egészségügy. Ezek közül az oktatás áll hozzám közelebb.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nem tartom értékes dolognak a pénzt, és engem személy szerint nem is motivál. Pusztán egy eszköz, amely segíthet céljaim elérésében. De ha konkrét területet kell mondanom, ismét az oktatást és az egészségügyet említem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Testmozgás a szabad levegőn. Sok fa, sok víz és egy kerékpár.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.