Stygár Lászó: A stabilitást és a megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 12. 16., 10:15

A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik – mondta az Üzletemnek Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője.

Stygár László arra kimondottan sajnálja az idejét, hogy egy számlatömböt kézzel töltsön ki, nem is teszi már nagyon régóta. A Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetőjeként ez természetes, főleg ha tudjuk, hogy cége már 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi könnyebbé. Legújabb kutatásuk szerint itthon a vállalkozók félnek a nyílt bankolástól, pedig azt nem is ismerik. Lászlónak viszont olykor a bankokról van meg a véleménye. Hogy mi? A feleletet elolvashatják az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 135. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Ha nem tartok számon ilyesmit, az azt jelenti, hogy nincs karrierem? Vagy inkább azt, hogy nem karriercentrikusan élem az életem… De ha már így rákérdezett: idén elérjük azt, hogy a Számlázz.hu 160 ezer magyar vállalkozás életét teszi jelentősen könnyebbé. Eddig ez karrierem csúcsa – de biztos vagyok abban, hogy jövőre már nagyobb darabszám jelenti majd a csúcsot.

– Milyen távra tervez?

– A stabilitást, kiszámíthatóságot és megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom. A Számlázz.hu 15 éve működik, és egyáltalán nem 5, 10 vagy 15 évre tervezünk, hanem sokkal távolabbra – ezek az elveink, amelyek alapján működünk. Ugyanakkor a gyakorlatban hároméves üzleti tervek szerint fejlődünk és működünk.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretnénk olyan minőségű és értékű szolgáltatást nyújtani, hogy a Számlázz.hu-s fiók ugyanolyan elengedhetetlen kelléke legyen egy magyar vállalkozásnak, mint például a cégkapu vagy akár az adószám.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A Számlázz.hu stratégiai tanácsadójától, Kis Ervin Egontól.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik, tevékenységét végzi – függetlenül attól, hogy fodrász, vízvezetékszerelő vagy nyelvtanár. Ez persze misszió is, de számunkra mégis leginkább egy nagy kaland, amelyben közösen veszünk részt, és amelyet csak együtt tudunk véghezvinni. Mindez nálunk nem üres szólam, hanem kézzelfogható valóság.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mindegy, csak kapcsolódjon az e-kereskedelemhez. De jelenleg azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek, szóval semmiféle váltás nincs napirenden.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Számlázz.hu számos csatornáján keresztül (pl. blog, YouTube) próbálom megmutatni a vállalkozóknak, hogy van egy remek eszköz, amely rengeteg olyan funkcióval rendelkezik, ami nagyban megkönnyíti az életüket. A meglévő és leendő ügyfeleink az én üzleti kapcsolataim.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami unalmas vagy értelmetlen. Például olyasmire, mint egy számlatömb kitöltése kézzel. Na, ilyesmit emberemlékezet óta nem csináltam!

Mivel lehet felbosszantani?

– Manapság leginkább a bankok lassúságával és gyakori szűklátókörűségével.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ha létezik olyan, hogy általános emberi boldogság, akkor az szerintem két fő pilléren nyugszik: oktatás és egészségügy. Ezek közül az oktatás áll hozzám közelebb.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Nem tartom értékes dolognak a pénzt, és engem személy szerint nem is motivál. Pusztán egy eszköz, amely segíthet céljaim elérésében. De ha konkrét területet kell mondanom, ismét az oktatást és az egészségügyet említem.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Testmozgás a szabad levegőn. Sok fa, sok víz és egy kerékpár.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS