Nyári Zsolt: Mindig van feljebb, mindig van előrébb

Nyári Zsolt: Mindig van feljebb, mindig van előrébb
2022. 07. 25., 13:27

Jelenleg a stratégiai partnerségekre koncentrálok. Azon dolgozunk, hogy munkánk minősége és csapatunk hozzáállása miatt ügyfeleink ajánlásán keresztül tudjunk újabb üzleti kapcsolatokra szert tenni – mondta az Üzletemnek Nyári Zsolt, a K-X Consulting partnere.

Nyári Zsolt 2001-ben kezdte szakmai pályafutását nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cégeknél. Saját cégét 2015-ben alapította. Eddigi legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az Európai Bíróságon megnyert áfa per szakmai vezetője volt. Ha az is érdekli, hogy Zsolt melyik szakmában próbálná ki magát, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 423. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ez nézőpont kérdése, ugyanis lehet a karrier csúcsát vizsgálni az ügyfélnél megspórolt összeg, az adóhatósággal szemben megnyert ügyletérték, a legrégebb óta meglévő aktív ügyfélkapcsolat, a pozitív visszajelzések száma, minősége vagy a legnagyobb szakmai kihívás szempontjából is. Szerencsésnek érzem magam, ha visszatekintek a múltra, de ha egyet kellene kiválasztanom, akkor az az Európai Bíróságon megnyert általános forgalmi adó per (C-563/12), amelyben szakmai vezetőként vettem részt, és amely eredményeként az Áfa törvényt annak idején megváltoztatták.

Milyen távra tervez?

– Ez egy fogós kérdés, főleg a mai világban. Inkább szempontjaim vannak, amelyek az időtávot befolyásolják. Addig csinálom, ameddig megvannak a kihívások és a sikerélmények, amíg szellemileg képes vagyok teljesíteni, amíg látom tevékenységem értelmét és persze amíg szeretem csinálni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Erre nem könnyű válaszolni, mert a pályán eltöltött több mint húsz év alatt szinte mindent elértem. Persze mindig van feljebb vagy előrébb, legyen szó ismertségről, bevételről, ügyfélállományról, de konkrét szakmai cél nem lebeg a szemem előtt.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Még mielőtt vállalkozó lettem, egy nemzetközi, francia alapítású könyvvizsgáló és tanácsadó cégnél dolgoztam, valamivel több mint 12 évet. Szinte zöldfülűként érkeztem oda, és tapasztalt adószakértőként távoztam, amit elsősorban az ottani főnökömnek köszönhetek. Elmondhatatlanul sokat tanultam tőle a szakmáról, és ezért mindig is hálás leszek neki.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Minden embernél más-más a motiváció, ezért nincs nálunk egységes gyakorlat. Törekszem arra, hogy minden kollégám azzal tudjam motiválni, ami neki a legfontosabb, és itt nem kizárólag szakmai szempontokra gondolok. Kiemelt cél, hogy a csapat tagjai elégedettek legyenek, érezzék, hogy fontosak, lehetőleg olyan munkát végezzenek, amit szeretnek, és kapjanak rendszeres visszajelzést.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mivel nagyon szeretem a zenét, ezért a zene területén szívesen kipróbálnám magam. Vagyis, ha csak egy szóban kellene válaszolni, akkor zenész lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Amikor a cégépítés kezdeti fázisában voltam, részt vettem számos rendezvényen, konferencián, valamint tagja voltam kamaráknak, üzleti találkozóknak. Jelenleg inkább a stratégiai partnerségekre koncentrálok, és azon dolgozunk, hogy munkánk minősége és csapatunk hozzáállása miatt ügyfeleink ajánlásán keresztül tudjunk újabb üzleti kapcsolatokra szert tenni.

Mire sajnálja az idejét?

– Általánosságban véve minden olyan tevékenységre sajnálom az időt, aminek nem látom az értelmét. Ha konkrét példát kéne említenem, akkor az időtöltés azon dolgoknak keresésével (például egy irat), amit annyira képes vagyok elpakolni, hogy utána már nem, vagy jelentősen több időráfordítást követően találok meg.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon kevés dolog tud felbosszantani, de a tétlenkedés és a kifogások keresése ezek közé tartozik.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szerencsére elmondhatom, hogy már jó ideje önkéntes munkát végzek egy izomsorvadással küzdő beteg gyerekekkel foglalkozó alapítványnál (Gyógyító Jószándék). Emellett az év végén szoktam segíteni feleségemnek, amikor is szegény gyermekek részére gyűjtünk össze adományokat (kicsi pakkokat), és visszük el nekik, de eseti önkéntes akciókban is részt veszek. Fontosnak tartom az önkénteskedést, ezért kisiskolás gyermekeinket is rendszeresen visszük ilyen programokra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Általánosságban az élményekre (főleg, ha az családi). De ha tovább kellene szűkíteni a kört, akkor a zenei élményekre. Nagyon szeretek koncertekre járni, a fesztiválokat pedig rendszeresen látogatjuk feleségemmel.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A zene mellett nagyon szeretem a sportot. Ezért ez az a két elfoglaltság, ami a legjobban ki tud kapcsolni, főleg, ha abban a családom is részt vesz.

(Fotó: K-X Consulting)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.
2022-12-05 13:13:00
Idén december 5–18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS