Nyári Zsolt: Mindig van feljebb, mindig van előrébb

Nyári Zsolt: Mindig van feljebb, mindig van előrébb
2022. 07. 25., 13:27

Jelenleg a stratégiai partnerségekre koncentrálok. Azon dolgozunk, hogy munkánk minősége és csapatunk hozzáállása miatt ügyfeleink ajánlásán keresztül tudjunk újabb üzleti kapcsolatokra szert tenni – mondta az Üzletemnek Nyári Zsolt, a K-X Consulting partnere.

Nyári Zsolt 2001-ben kezdte szakmai pályafutását nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cégeknél. Saját cégét 2015-ben alapította. Eddigi legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az Európai Bíróságon megnyert áfa per szakmai vezetője volt. Ha az is érdekli, hogy Zsolt melyik szakmában próbálná ki magát, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 423. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ez nézőpont kérdése, ugyanis lehet a karrier csúcsát vizsgálni az ügyfélnél megspórolt összeg, az adóhatósággal szemben megnyert ügyletérték, a legrégebb óta meglévő aktív ügyfélkapcsolat, a pozitív visszajelzések száma, minősége vagy a legnagyobb szakmai kihívás szempontjából is. Szerencsésnek érzem magam, ha visszatekintek a múltra, de ha egyet kellene kiválasztanom, akkor az az Európai Bíróságon megnyert általános forgalmi adó per (C-563/12), amelyben szakmai vezetőként vettem részt, és amely eredményeként az Áfa törvényt annak idején megváltoztatták.

Milyen távra tervez?

– Ez egy fogós kérdés, főleg a mai világban. Inkább szempontjaim vannak, amelyek az időtávot befolyásolják. Addig csinálom, ameddig megvannak a kihívások és a sikerélmények, amíg szellemileg képes vagyok teljesíteni, amíg látom tevékenységem értelmét és persze amíg szeretem csinálni.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Erre nem könnyű válaszolni, mert a pályán eltöltött több mint húsz év alatt szinte mindent elértem. Persze mindig van feljebb vagy előrébb, legyen szó ismertségről, bevételről, ügyfélállományról, de konkrét szakmai cél nem lebeg a szemem előtt.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Még mielőtt vállalkozó lettem, egy nemzetközi, francia alapítású könyvvizsgáló és tanácsadó cégnél dolgoztam, valamivel több mint 12 évet. Szinte zöldfülűként érkeztem oda, és tapasztalt adószakértőként távoztam, amit elsősorban az ottani főnökömnek köszönhetek. Elmondhatatlanul sokat tanultam tőle a szakmáról, és ezért mindig is hálás leszek neki.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Minden embernél más-más a motiváció, ezért nincs nálunk egységes gyakorlat. Törekszem arra, hogy minden kollégám azzal tudjam motiválni, ami neki a legfontosabb, és itt nem kizárólag szakmai szempontokra gondolok. Kiemelt cél, hogy a csapat tagjai elégedettek legyenek, érezzék, hogy fontosak, lehetőleg olyan munkát végezzenek, amit szeretnek, és kapjanak rendszeres visszajelzést.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Mivel nagyon szeretem a zenét, ezért a zene területén szívesen kipróbálnám magam. Vagyis, ha csak egy szóban kellene válaszolni, akkor zenész lennék.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Amikor a cégépítés kezdeti fázisában voltam, részt vettem számos rendezvényen, konferencián, valamint tagja voltam kamaráknak, üzleti találkozóknak. Jelenleg inkább a stratégiai partnerségekre koncentrálok, és azon dolgozunk, hogy munkánk minősége és csapatunk hozzáállása miatt ügyfeleink ajánlásán keresztül tudjunk újabb üzleti kapcsolatokra szert tenni.

Mire sajnálja az idejét?

– Általánosságban véve minden olyan tevékenységre sajnálom az időt, aminek nem látom az értelmét. Ha konkrét példát kéne említenem, akkor az időtöltés azon dolgoknak keresésével (például egy irat), amit annyira képes vagyok elpakolni, hogy utána már nem, vagy jelentősen több időráfordítást követően találok meg.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon kevés dolog tud felbosszantani, de a tétlenkedés és a kifogások keresése ezek közé tartozik.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Szerencsére elmondhatom, hogy már jó ideje önkéntes munkát végzek egy izomsorvadással küzdő beteg gyerekekkel foglalkozó alapítványnál (Gyógyító Jószándék). Emellett az év végén szoktam segíteni feleségemnek, amikor is szegény gyermekek részére gyűjtünk össze adományokat (kicsi pakkokat), és visszük el nekik, de eseti önkéntes akciókban is részt veszek. Fontosnak tartom az önkénteskedést, ezért kisiskolás gyermekeinket is rendszeresen visszük ilyen programokra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Általánosságban az élményekre (főleg, ha az családi). De ha tovább kellene szűkíteni a kört, akkor a zenei élményekre. Nagyon szeretek koncertekre járni, a fesztiválokat pedig rendszeresen látogatjuk feleségemmel.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A zene mellett nagyon szeretem a sportot. Ezért ez az a két elfoglaltság, ami a legjobban ki tud kapcsolni, főleg, ha abban a családom is részt vesz.

(Fotó: K-X Consulting)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 20:10:18
A 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk megújult formában új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el.
2024-04-19 17:10:00
A kutatás-fejlesztés nyomán létrejövő szellemi alkotások hatékony védelmének és hasznosításának elősegítése a célja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat megújított együttműködésének.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.