Mózsa Ferenc: Szerencsés vagyok, mert mindig van kitől tanulni

2018. 12. 27., 09:00

Magyarországot elsődlegesnek tekinti a fejlődés szempontjából Mózsa Ferenc. Az autotveszek.hu weboldal társtulajdonosa az Üzletemnek adott interjúban azt is elmondja, hogy kifejezetten viszolyog az egy helyben toporgástól.

Mózsa Ferenc több vállalkozásban is benne, az egyik legutóbbira, az autotveszek.hu közösségi autókereskedő weboldalra ugyanolyan büszke, mint paksi kávézójára. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatban az is kiderül, milyen jó, ha az ember felesége a közelben van.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Talán több is van, nehéz rangsorolni: a legutóbbi projektünk, az autotveszek.hu online szolgáltatás beindítása számomra örök élmény, mint ahogy a beautyApp szépségipari applikációnk is.

– Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszú távra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközileg ismertté tenni online szolgáltatásainkat.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Kifejezetten megszemélyesíteni egy embert sem tudnék. Azt gondolom, szerencsés vagyok, mert nagyon sok családtagomtól, barátomtól és üzleti partnereimtől is folyamatosan kapok, tanulok!

– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A nagyobb piac miatt külföldön egyértelműen nagyobb a fejlődési potenciál is, de természetesen hazánk elsődleges terület!

– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Ezt a kérdést hangosan olvastam épp, mellettem a feleségem rávágta: te mindig gondolkodsz valami újon”…, amiben igaza van. Szakmám miatt elsőként online szolgáltatások beindításán gondolkozom, és folyamatosan ezeken dolgozom.

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Leginkább azzal, hogy nem (mindig) azt csinálhatjuk, amit szeretnénk, és ami üzletileg is hatékony. 

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal, networkinggel.

– Mire sajnálja az idejét?

– Azokra a dolgokra, amelyek semmiben sem visznek előre – egy szóval: az egy helyben toporgásra”.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlődésre, önfejlesztésre semmiképp sem sajnálom. Amit sajnálok viszont, hogy ezekkel úgy érzem, jelenleg nincs elegendő időm foglalkozni.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

– Elsősorban a környezetemben élőket igyekszem segíteni.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Utazással, kirándulással – amelyekből idővel szeretnék sokkal többet. Emellett szeretek foglalkozni a kávéval és kávézómmal, amelyet Pakson alapítottam két éve A paksi kávé” néven.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS