Mózsa Ferenc: Szerencsés vagyok, mert mindig van kitől tanulni

2018. 12. 27., 09:00

Magyarországot elsődlegesnek tekinti a fejlődés szempontjából Mózsa Ferenc. Az autotveszek.hu weboldal társtulajdonosa az Üzletemnek adott interjúban azt is elmondja, hogy kifejezetten viszolyog az egy helyben toporgástól.

Mózsa Ferenc több vállalkozásban is benne, az egyik legutóbbira, az autotveszek.hu közösségi autókereskedő weboldalra ugyanolyan büszke, mint paksi kávézójára. Az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatban az is kiderül, milyen jó, ha az ember felesége a közelben van.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Talán több is van, nehéz rangsorolni: a legutóbbi projektünk, az autotveszek.hu online szolgáltatás beindítása számomra örök élmény, mint ahogy a beautyApp szépségipari applikációnk is.

– Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszú távra.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Nemzetközileg ismertté tenni online szolgáltatásainkat.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Kifejezetten megszemélyesíteni egy embert sem tudnék. Azt gondolom, szerencsés vagyok, mert nagyon sok családtagomtól, barátomtól és üzleti partnereimtől is folyamatosan kapok, tanulok!

– A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– A nagyobb piac miatt külföldön egyértelműen nagyobb a fejlődési potenciál is, de természetesen hazánk elsődleges terület!

– Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Ezt a kérdést hangosan olvastam épp, mellettem a feleségem rávágta: te mindig gondolkodsz valami újon”…, amiben igaza van. Szakmám miatt elsőként online szolgáltatások beindításán gondolkozom, és folyamatosan ezeken dolgozom.

– Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Leginkább azzal, hogy nem (mindig) azt csinálhatjuk, amit szeretnénk, és ami üzletileg is hatékony. 

– Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal, networkinggel.

– Mire sajnálja az idejét?

– Azokra a dolgokra, amelyek semmiben sem visznek előre – egy szóval: az egy helyben toporgásra”.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Fejlődésre, önfejlesztésre semmiképp sem sajnálom. Amit sajnálok viszont, hogy ezekkel úgy érzem, jelenleg nincs elegendő időm foglalkozni.

– Milyen célra, kiknek adakozna?

– Elsősorban a környezetemben élőket igyekszem segíteni.

– Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Utazással, kirándulással – amelyekből idővel szeretnék sokkal többet. Emellett szeretek foglalkozni a kávéval és kávézómmal, amelyet Pakson alapítottam két éve A paksi kávé” néven.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS