Kőrössy Zoltán: A jó üzlet elsősorban egymás érdekeinek a megértéséről szól

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 24., 11:30

Az élethosszig tartó tanulás ma már nem opció, hanem alap követelmény – mondta az Üzletemnek Körössy Zoltán, az Eventrend Holding alapító társtulajdonosa.

Kőrössy Zoltán 1992 óta dolgozik a rendezvényszervezés élvonalában, büszke rá, hogy sok óriás esemény főszervezője lehetett. Ahogy arra szintén büszke, hogy a több mint harminc céget tömörítő Eventrend vállalatcsoport cégkultúrája az elfogadásra, a szerénységre, a puritanizmusra épül. Hatalmas területet irányít, mégis állítja, hogy nem fenyegeti a munkahelyi kiégés. A cégnél a kollégáiknak élethosszig tartó karrierpályát kínálnak. Én most ennél „kevesebbel” is beérem, csupán néhány percet kérek az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 147. interjújának elolvasásához.

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Amikor nagyon komoly nemzetközi cégvezetők őszintén elismerően nyilatkoznak arról a tudásról, szervezettségről, stratégiai gondolkodásról, amit az Eventrend-nél látnak.

– Milyen távra tervez?

– Vezetőként ma már az ember élethosszig tervez, főleg, ha annyira imádja azt, amit csinál, mint én. A mi területünkön az teljesen normális, hogy az idő múlásával az operatív feladatok csökkennek, a stratégiai feladatok aránya nő, így nem annyira megterhelő a munka, szépen összeegyeztethető a magánélettel, hobbival, a kiégés veszélye nem fenyeget.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az egyik büszkeségünk, a New York Kávéház 2010 óta tartó töretlen sikere és fejlődése. Azt szeretnénk, hogy úgy vonuljon be a magyar turisztika történetébe, mint az a hely, amelyik az egyik legtöbbet tett a külföldi vendégek szemében a hazai vendéglátás hírnevének öregbítéséért.

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Személyt nehezen tudnék megnevezni, mert nagyon sok embertől tanultam sok-sok apróságot. Minden tudás megkapható ma már, csak jól kell tudni keresni és válogatni. Angol nyelven minden számunkra fontos irodalom elérhető, a közösségi médiában, youtube-on végtelen tárháza van az elképesztő tudásanyagoknak, így az élethosszig tartó tanulás ma már nem is opció, hanem alap követelmény.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Azzal a hittel, céllal, hogy a mi szakmánk az egyik legszebb, mert az élet fontos pillanataiban mindig ott vagyunk, legyen az egy éttermi alkalom, egy rendezvény vagy egy szállodai tartózkodás. Ezzel együtt mi a kollégáinknak élethosszig tartó karrierpályát kínálunk, cégtársi együttműködéssel, ami teljesen unikális a mi területünkön. Ezért a tágabban értelmezett 50-60 fős vezetői szinten kvázi nincsen nálunk fluktuáció.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Bár ilyen motivációm tényleg nincs, de a tréneri, előadói alkalmak örömmel töltenek el.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Őszintén, korrektül, igazán hosszú távra. A pillanatnyi érdekek nem vezérelnek, csak a hosszútávú nyer-nyer játszmák és a másik fél őszinte mosolya, akár barátsága. Sok üzletfelemből lett baráti kapcsolat is, ami jól mutatja azt, hogy a jó üzlet elsősorban egymás érdekeinek a megértéséről szól, és sokszor a magunk elvárásaiból is vissza kell venni, mert ettől fog ez hosszútávon működni.

– Mire sajnálja az idejét?

– Alapvetően semmire. Van nálunk egy mondás, miszerint egy elvégzett munka, feladat vagy cél nélküli elmélkedés majd biztosan jó lesz valamire, és ez így is igaz. A befektetett energia nem vész el.

– Mivel lehet felbosszantani?

A képmutatással, agresszióval, lustasággal és hazugsággal, mindazzal, ami egy normális világban nem kéne, hogy létezzen.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Ártatlan rászoruló gyerekek segítése igazán szívet melengető dolog lenne. A gyerekkorban való támogatás igazán sokszorosan megtérül.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Élményekre, utazásra, közös programokra, minőségi együtt töltött időre. Minden más tekintetben igazán beosztással élek, a környezetem szerint egészen puritán módon.

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A sport bármilyen formája, főleg a 3-4 órás golfozás az igazán más világot teremt bennem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS