Halmai Attila: Saját startupokba szívesen fektetnék

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 14., 09:30

Kihívás nélküli rutinfeladatokra kimondottan sajnálja az idejét – árulja el az Üzletemnek Halmai Attila. A Fundastik társalapítójának új startupokkal kapcsolatban is vannak ötletei, ahogy az online marketing világa szintén foglalkoztatja.

Halmai Attila befektetési bankár, hosszú évekig dolgozott különböző bankoknál. A pénzügyi diploma mellett villamosmérnöki végzettséggel is büszkélkedhet. No meg azzal, hogy a Fundastik egyik alapítójaként együtt dolgozik az IBM és a Thomson Reuters profijaival. Olyan online platformot fejlesztenek és üzemeltetnek, amely főleg a kisbefektetők portfolióépítését teszi lehetővé. Minden különösebb számolgatás helyett most jöjjön az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Két startup elindítását.

Milyen távra tervez?

– 1 év.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– AI, online marketing.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egy bank vezérigazgatójától a vállalati kultúráról, leadershipről.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Saját startupokba fektetnék. Van több – ötletem is erre.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Személyes kapcsolati háló, LinkedIn.

Mire sajnálja az idejét?

– Kihívás nélküli rutinfeladatokra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Inkorrekt üzleti magatartással.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Tanítás.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-06 19:22:00
Október 6-án lkezdődött a 19. Budapest Design Week. A központi kiállításnak, illetve számos programnak helyet adó Néprajzi Múzeum mellett Budapesten és több vidéki városban mintegy 150 program várja az érdeklődőket.
2022-10-06 17:22:00
Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáras bűnszervezet. A NAV nyomozói tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hatot őrizetbe vettek, a Szombathelyi Járásbíróság mind a hat fő letartoztatását elrendelte.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS