Halmai Attila: Saját startupokba szívesen fektetnék

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 14., 09:30

Kihívás nélküli rutinfeladatokra kimondottan sajnálja az idejét – árulja el az Üzletemnek Halmai Attila. A Fundastik társalapítójának új startupokkal kapcsolatban is vannak ötletei, ahogy az online marketing világa szintén foglalkoztatja.

Halmai Attila befektetési bankár, hosszú évekig dolgozott különböző bankoknál. A pénzügyi diploma mellett villamosmérnöki végzettséggel is büszkélkedhet. No meg azzal, hogy a Fundastik egyik alapítójaként együtt dolgozik az IBM és a Thomson Reuters profijaival. Olyan online platformot fejlesztenek és üzemeltetnek, amely főleg a kisbefektetők portfolióépítését teszi lehetővé. Minden különösebb számolgatás helyett most jöjjön az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Két startup elindítását.

Milyen távra tervez?

– 1 év.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– AI, online marketing.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egy bank vezérigazgatójától a vállalati kultúráról, leadershipről.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Saját startupokba fektetnék. Van több – ötletem is erre.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Személyes kapcsolati háló, LinkedIn.

Mire sajnálja az idejét?

– Kihívás nélküli rutinfeladatokra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Inkorrekt üzleti magatartással.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Tanítás.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS