Halmai Attila: Saját startupokba szívesen fektetnék

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 14., 09:30

Kihívás nélküli rutinfeladatokra kimondottan sajnálja az idejét – árulja el az Üzletemnek Halmai Attila. A Fundastik társalapítójának új startupokkal kapcsolatban is vannak ötletei, ahogy az online marketing világa szintén foglalkoztatja.

Halmai Attila befektetési bankár, hosszú évekig dolgozott különböző bankoknál. A pénzügyi diploma mellett villamosmérnöki végzettséggel is büszkélkedhet. No meg azzal, hogy a Fundastik egyik alapítójaként együtt dolgozik az IBM és a Thomson Reuters profijaival. Olyan online platformot fejlesztenek és üzemeltetnek, amely főleg a kisbefektetők portfolióépítését teszi lehetővé. Minden különösebb számolgatás helyett most jöjjön az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legújabb interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Két startup elindítását.

Milyen távra tervez?

– 1 év.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– AI, online marketing.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egy bank vezérigazgatójától a vállalati kultúráról, leadershipről.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Saját startupokba fektetnék. Van több – ötletem is erre.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Személyes kapcsolati háló, LinkedIn.

Mire sajnálja az idejét?

– Kihívás nélküli rutinfeladatokra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Családra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Inkorrekt üzleti magatartással.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Tanítás.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS