A repülőgépes biznisz felé is nyitna az autójogász

2018. 12. 05., 09:00

Új külföldi piacok felkutatásában is lát fantáziát dr. Barta Anita autójogász, több vállalkozás (társ)tulajdonosa. A jövőben szeretne üzleti kávézót nyitni, árulta el az Üzletemnek, de a repülőgépes biznisz szintén foglalkoztatja.

Dr. Barta Anita autójogász, az autotveszek.hu közösségi autókereskedelmi oldal társtulajdonosa, a családi vezetésű autós vállalategyüttes, a Barta cégcsoport egyik vezetője és tulajdonosa. Munkája zömében belföldi és export autókereskedelemmel, autóbérbeadással, autójogi segítségnyújtással foglalkozik. Mint mondja: „Sokat utazom a munkám miatt, egy hét alatt Swechaton, Pakson, Székesfehérváron, Budapesten és Siófokon is megtalálható vagyok.”

Szakmai téren a legjobban az online autókereskedelem kialakítása foglalkoztatja – és még sok minden más, amint az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsa az ausztriai autókereskedésünk felfuttatása. Családi cégcsoportunk 3 cégének 50 fős munkaállományának vezetése és egyes irányítási feladatok ellátása.

Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszútávra. Nem csak magamnak, hanem a következő generációnak is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy 200 fős cég irányítása és vezetése innovatív módon automatizált rendszerrel. A leghumánusabb és legkreatívabb munkahelyet szeretném kialakítani. Az autós szakmán túl, amiben jelenleg is dolgozom, repülőgépek irányába is szeretnék nyitni és sikeres befektetést elérni. Álmom, hogy repülőgépek bérbeadásával is foglalkozzam. Új külföldi piacok kiaknázása szintén szerepel a terveim között.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól, Barta Józseftől.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön látok nagyobb fejlődési lehetőséget. De Magyarországon is realizálódhat a gazdasági fejlődés határokon átnyúló kereskedelem esetén. Az exportban látom a legnagyobb lehetőséget és potenciált.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Ha a helyzet megkívánja és az ötlet piacképes, minden alkalommal érdemes új vállalkozást nyitni. Jelenleg a családi vállalkozásokon belül, amelyben napi szinten dolgozom, elindításra került két új vonal is, amely ugyan szorosan kapcsolódik az autókereskedelemhez, mégis más irány. Az egyik az autójogász.hu oldalam, amelyben egymagam, a másik pedig az autotveszek.hu oldal, amelyet két üzlettársammal együtt üzemeltetünk. A jövőben egy üzleti kávézót szeretnék nyitni Siófokon.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Pontatlan teljesítési időkkel, szakszerűtlen információkkal és életszerűtlen lassúsággal, és azzal is, ha az idejét vesztegetik. A mai felpörgött üzleti életben fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt oldjuk meg napi teendőinket. Az idő a legértékesebb.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal, céges rendezvényekkel és összejövetelekkel.

Mire sajnálja az időt?

– A nem céltudatos megbeszélésekre. Véleményem szerint 50 perc alatt minden konkrétumot meg lehet beszélni. A több órás értekezleteket hosszúnak érzem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A munkatársaimra és azokra, akik napi szinten segítik a munkámat. A családi cégcsoporton belül vízióm, hogy olyan munkahelyet teremtsek, ahol jó dolgozni, ahová az alkalmazottak szeretnek bejárni, és egy nagy család vagyunk. Szeretek költeni azokra a rendezvényekre, amelyek céges bulik és ahol a dolgozók jól érezhetik magukat. Szívesen költök még minden olyanra, ami a munkakörnyezetet, a munkához való hozzáállást javítja. Célom a kreativitás javítása.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jelenleg is adakozunk. Paksi telephelyünkön az egyik épületünket már 5 éve a Segítők Paks alapítványnak ajánlottuk fel. E mellett támogatunk iskolákat, több rászoruló hátrányos helyzetben lévő embert. A menhelyes állatok mindig szívügyeim voltak, nekik adakoznék legszívesebben, hogy otthonra találjanak.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Meditációval, utazással és azzal, ha adhatok másoknak. A legjobban kikapcsolni egy jó könyvvel tudok a tengerparton, és amikor táncolok.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS