A repülőgépes biznisz felé is nyitna az autójogász

2018. 12. 05., 09:00

Új külföldi piacok felkutatásában is lát fantáziát dr. Barta Anita autójogász, több vállalkozás (társ)tulajdonosa. A jövőben szeretne üzleti kávézót nyitni, árulta el az Üzletemnek, de a repülőgépes biznisz szintén foglalkoztatja.

Dr. Barta Anita autójogász, az autotveszek.hu közösségi autókereskedelmi oldal társtulajdonosa, a családi vezetésű autós vállalategyüttes, a Barta cégcsoport egyik vezetője és tulajdonosa. Munkája zömében belföldi és export autókereskedelemmel, autóbérbeadással, autójogi segítségnyújtással foglalkozik. Mint mondja: „Sokat utazom a munkám miatt, egy hét alatt Swechaton, Pakson, Székesfehérváron, Budapesten és Siófokon is megtalálható vagyok.”

Szakmai téren a legjobban az online autókereskedelem kialakítása foglalkoztatja – és még sok minden más, amint az kiderül az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatából.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Karrierem eddigi csúcsa az ausztriai autókereskedésünk felfuttatása. Családi cégcsoportunk 3 cégének 50 fős munkaállományának vezetése és egyes irányítási feladatok ellátása.

Milyen távra tervez?

– Természetesen hosszútávra. Nem csak magamnak, hanem a következő generációnak is.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy 200 fős cég irányítása és vezetése innovatív módon automatizált rendszerrel. A leghumánusabb és legkreatívabb munkahelyet szeretném kialakítani. Az autós szakmán túl, amiben jelenleg is dolgozom, repülőgépek irányába is szeretnék nyitni és sikeres befektetést elérni. Álmom, hogy repülőgépek bérbeadásával is foglalkozzam. Új külföldi piacok kiaknázása szintén szerepel a terveim között.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Édesapámtól, Barta Józseftől.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön látok nagyobb fejlődési lehetőséget. De Magyarországon is realizálódhat a gazdasági fejlődés határokon átnyúló kereskedelem esetén. Az exportban látom a legnagyobb lehetőséget és potenciált.

Mibe fektetne be? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Ha a helyzet megkívánja és az ötlet piacképes, minden alkalommal érdemes új vállalkozást nyitni. Jelenleg a családi vállalkozásokon belül, amelyben napi szinten dolgozom, elindításra került két új vonal is, amely ugyan szorosan kapcsolódik az autókereskedelemhez, mégis más irány. Az egyik az autójogász.hu oldalam, amelyben egymagam, a másik pedig az autotveszek.hu oldal, amelyet két üzlettársammal együtt üzemeltetünk. A jövőben egy üzleti kávézót szeretnék nyitni Siófokon.

Mivel lehet Magyarországon „őrületbe kergetni” a vállalkozót?

– Pontatlan teljesítési időkkel, szakszerűtlen információkkal és életszerűtlen lassúsággal, és azzal is, ha az idejét vesztegetik. A mai felpörgött üzleti életben fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt oldjuk meg napi teendőinket. Az idő a legértékesebb.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes találkozókkal, céges rendezvényekkel és összejövetelekkel.

Mire sajnálja az időt?

– A nem céltudatos megbeszélésekre. Véleményem szerint 50 perc alatt minden konkrétumot meg lehet beszélni. A több órás értekezleteket hosszúnak érzem.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A munkatársaimra és azokra, akik napi szinten segítik a munkámat. A családi cégcsoporton belül vízióm, hogy olyan munkahelyet teremtsek, ahol jó dolgozni, ahová az alkalmazottak szeretnek bejárni, és egy nagy család vagyunk. Szeretek költeni azokra a rendezvényekre, amelyek céges bulik és ahol a dolgozók jól érezhetik magukat. Szívesen költök még minden olyanra, ami a munkakörnyezetet, a munkához való hozzáállást javítja. Célom a kreativitás javítása.

Milyen célra, kiknek adakozna?

– Jelenleg is adakozunk. Paksi telephelyünkön az egyik épületünket már 5 éve a Segítők Paks alapítványnak ajánlottuk fel. E mellett támogatunk iskolákat, több rászoruló hátrányos helyzetben lévő embert. A menhelyes állatok mindig szívügyeim voltak, nekik adakoznék legszívesebben, hogy otthonra találjanak.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Meditációval, utazással és azzal, ha adhatok másoknak. A legjobban kikapcsolni egy jó könyvvel tudok a tengerparton, és amikor táncolok.

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS