Átadták az idei Szerethető Munkahelyek különdíjakat

2019. 12. 09., 14:00

Nemrég hirdette ki a DreamJo.bs a Szerethető Munkahelyek idei díjazottjait. Az ünnepélyes keret között átadott elismerések mellett különdíjakat is odaítéltek.

A nagyvállalatok és kkv-k a DreamJo.bs ingyenes platformján nevezhettek, amelyen minden cégnek lehetősége volt kreatívan és őszintén bemutatkozni a nevezési időszak végéig.

Miért fontos a cégeknek a Szerethető Munkahelyek Díj, verseny? 

Rengeteg szakmai verseny és megmérettetés közül választhatnak a cégek, azonban a DreamJo.bs oldalán a cégprofil létrehozása, Szerethető Munkahelyekre nevezés és a Díjátadón való részvétel díjmentes. És hogy miben különleges a verseny, arra az egyik díjazott cég képviselője válaszolt: 

„Ez a díj egy kicsit más: talán közelebb áll a fiatalabb generációhoz és jobban megszólítja őket, mint mások”. 

A Top 125 díjazottról a nagyközönség döntött, bárki szavazhatott, azonban direktben a nevezőkre nem voksolhatnak a szavazók, így minden cég egyenlő eséllyel indulhatott a versenyben. 

Összesen 16 olyan csapat volt a díjazottak között, akiket idén már harmadszorra köszönthettek a verseny szervezői a Díjátadó Gálán. És hogy milyen érzés a csapattagoknak a háromszoros kitüntetés?

„Büszkék, hiszen ez nekik is presztízs, és egy jó visszajelzés, mivel másoknak is az a véleménye, hogy szívesen dolgoznának ott, ahol ők dolgoznak“.

A két alapító – Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária – elmondása szerint nem versenyként tekintenek a Szerethető Munkahelyek Díjra, hanem egy lehetőségre, ahol sok kiváló KKV és nagyvállalat őszintén és kreatívan bemutatkozhat. Úgy vélik, nincs egy sikerrecept, mivel minden cég másképpen szerethető, de ami közös kell legyen bennük, az a  cégvezetők törekvése arra,  hogy megtalálják az összhangot az ott dolgozó emberekkel és a csapattagok szívesen járjanak be dolgozni.

A Díjátadó Gálára érkező cégvezetők, csapattagok több, mint 50 százaléka is ezt emelte ki, azaz „fontos számunkra, hogy jól érzik magukat nálunk a kollégák. Erről ad nekünk visszajelzést a verseny.” 

A nevezés során gyakran a teljes csapat részt vesz a munkáltatói cégprofil létrehozás folyamatában. Ezért is fontos a csapatoknak már a részvétel is, mivel közösen fogalmazzák meg, miért is szeretnek ott dolgozni, így nem csak a meglévő kollégák megtartásban van kiemelt szerepe, hanem az új kollégák keresésénél is.

A szakmai különdíjak: 

  1. Laposa Birtok Kft. Employer Branding Különdíj, Mikrovállalat kategória – Vision Recruitment 
  2. Cserpes - Sajtműhely Kft. HR Különdíj, Mikrovállalat kategória – Miutcánk
  3. Adevinta Classified Media Hungary Kft. Employer Branding Különdíj, Kisvállalat kategória – maform
  4. ULYSSYS Kft. HR Különdíj, Kisvállalat kategória – Online Márkaboltok
  5. AYCM Magyarország Kft. Egészségtudatos Különdíj, Középvállalat kategória – INNOVIEW
  6. Alcoa Shared Services Hungary Kft. Employer Branding Különdíj, Középvállalat kategória – Webtown
  7. DIAGEO Business Services Kft. HR Különdíj, Középvállalat kategória – W.UP
  8. eSense Zrt. Munkavállalói és Ügyfélélmény Különdíj, Nagyvállalat kategória – Praktiker Kft.
  9. dm Kft. Employer Branding Különdíj, Nagyvállalat kategória – Telenor
  10. Eisberg Hungary Kft. HR Különdíj, Nagyvállalat kategória – Trans-Sped Csoport

A Top 25 nagyvállalat, a Top 100 KKV és a különdíjas Szerethető Munkahelyek listáját ITT olvashatja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-01 15:10:00
2024. március 3-án (vasárnap) 9 órától 21 óráig a NAV háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS