Átadták az idei Szerethető Munkahelyek különdíjakat

2019. 12. 09., 14:00

Nemrég hirdette ki a DreamJo.bs a Szerethető Munkahelyek idei díjazottjait. Az ünnepélyes keret között átadott elismerések mellett különdíjakat is odaítéltek.

A nagyvállalatok és kkv-k a DreamJo.bs ingyenes platformján nevezhettek, amelyen minden cégnek lehetősége volt kreatívan és őszintén bemutatkozni a nevezési időszak végéig.

Miért fontos a cégeknek a Szerethető Munkahelyek Díj, verseny? 

Rengeteg szakmai verseny és megmérettetés közül választhatnak a cégek, azonban a DreamJo.bs oldalán a cégprofil létrehozása, Szerethető Munkahelyekre nevezés és a Díjátadón való részvétel díjmentes. És hogy miben különleges a verseny, arra az egyik díjazott cég képviselője válaszolt: 

„Ez a díj egy kicsit más: talán közelebb áll a fiatalabb generációhoz és jobban megszólítja őket, mint mások”. 

A Top 125 díjazottról a nagyközönség döntött, bárki szavazhatott, azonban direktben a nevezőkre nem voksolhatnak a szavazók, így minden cég egyenlő eséllyel indulhatott a versenyben. 

Összesen 16 olyan csapat volt a díjazottak között, akiket idén már harmadszorra köszönthettek a verseny szervezői a Díjátadó Gálán. És hogy milyen érzés a csapattagoknak a háromszoros kitüntetés?

„Büszkék, hiszen ez nekik is presztízs, és egy jó visszajelzés, mivel másoknak is az a véleménye, hogy szívesen dolgoznának ott, ahol ők dolgoznak“.

A két alapító – Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária – elmondása szerint nem versenyként tekintenek a Szerethető Munkahelyek Díjra, hanem egy lehetőségre, ahol sok kiváló KKV és nagyvállalat őszintén és kreatívan bemutatkozhat. Úgy vélik, nincs egy sikerrecept, mivel minden cég másképpen szerethető, de ami közös kell legyen bennük, az a  cégvezetők törekvése arra,  hogy megtalálják az összhangot az ott dolgozó emberekkel és a csapattagok szívesen járjanak be dolgozni.

A Díjátadó Gálára érkező cégvezetők, csapattagok több, mint 50 százaléka is ezt emelte ki, azaz „fontos számunkra, hogy jól érzik magukat nálunk a kollégák. Erről ad nekünk visszajelzést a verseny.” 

A nevezés során gyakran a teljes csapat részt vesz a munkáltatói cégprofil létrehozás folyamatában. Ezért is fontos a csapatoknak már a részvétel is, mivel közösen fogalmazzák meg, miért is szeretnek ott dolgozni, így nem csak a meglévő kollégák megtartásban van kiemelt szerepe, hanem az új kollégák keresésénél is.

A szakmai különdíjak: 

  1. Laposa Birtok Kft. Employer Branding Különdíj, Mikrovállalat kategória – Vision Recruitment 
  2. Cserpes - Sajtműhely Kft. HR Különdíj, Mikrovállalat kategória – Miutcánk
  3. Adevinta Classified Media Hungary Kft. Employer Branding Különdíj, Kisvállalat kategória – maform
  4. ULYSSYS Kft. HR Különdíj, Kisvállalat kategória – Online Márkaboltok
  5. AYCM Magyarország Kft. Egészségtudatos Különdíj, Középvállalat kategória – INNOVIEW
  6. Alcoa Shared Services Hungary Kft. Employer Branding Különdíj, Középvállalat kategória – Webtown
  7. DIAGEO Business Services Kft. HR Különdíj, Középvállalat kategória – W.UP
  8. eSense Zrt. Munkavállalói és Ügyfélélmény Különdíj, Nagyvállalat kategória – Praktiker Kft.
  9. dm Kft. Employer Branding Különdíj, Nagyvállalat kategória – Telenor
  10. Eisberg Hungary Kft. HR Különdíj, Nagyvállalat kategória – Trans-Sped Csoport

A Top 25 nagyvállalat, a Top 100 KKV és a különdíjas Szerethető Munkahelyek listáját ITT olvashatja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS