A DreamJo.bs idén is kihirdette a TOP 125 Szerethető Munkahelyet

2019. 11. 11., 11:45

A Dreamjo.bs idén harmadszor is meghirdette a Szerethető Munkahelyek Díjat, hogy újra megtalálják a legvonzóbb munkahelyeket, ahová a csapattagok örömmel járnak be dolgozni. A díjazottak több, mint 40 ezer szavazat alapján és közel 500 cég közül kerültek a Top 125 legszerethetőbb munkahely közé. Az elmúlt években az iparági dominancia terén nem történt változás: a nevezők és a díjazott cégek többsége is az IT szektorból érkezett, illetve idén is az 50 főnél kisebb csapatok képviselték magukat nagyobb számban. Bár a legtöbben a fővárosból jelentkeztek, a vidéki cégek is szép számmal bekapcsolódtak a versenybe, összesen 65 városból.

A verseny során az induló nagyvállalatok és KKV-k a DreamJo.bs ingyenes platformján nevezhettek, amelyen minden cégnek lehetősége volt kreatívan és őszintén bemutatkozni a nevezési időszak végéig, azaz szeptember 30-ig.

Október 1-től egy hónapon át lehetett szavazni a Szerethető Munkahelyek Díj versenyben, ahol idén is a közönségzsűri döntött a Top 125 díjazottról. A szavazóknak lehetőségük volt értékelni a cégeket és őszinte véleményt mondhattak a nevező KKV-król és nagyvállalatokról. A tavalyi nevezési számhoz képest idén közel másfélszer annyian, közel 500 vállalat indult a versenyen. Arról, hogy közülük melyek kerüljenek a top 125 közé, a tavalyi 20 ezres szavazatszámhoz képest kétszer annyi, több, mint 40 ezer szavazat döntött.

A DreamJo.bs kutatása szerint az önkéntes zsűri, azaz a szavazók azokat a cégeket találták a legszerethetőbbnek, ahol az aktív és leendő kollégáknak van lehetőségük a cégen belül fejlődni. A válaszadók több mint kétharmada jelölte be ezt mint szempontot egy új munkahely választásnál és a meglévő megtartásánál. A második helyen a családbarát jelző végzett és a harmadikon a sokszínű és befogadó munkahely. A szavazók még azokat a cégeket értékelték magas pontszámmal, amelyek részletgazdagon mutatkoztak be a versenyben való részvételhez kitöltendő cégprofiljukon.

A két alapító – Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária – elmondása szerint nem versenyként tekintenek a Szerethető Munkahelyek Díjra, hanem egy lehetőségre, ahol sok kiváló KKV és nagyvállalat őszintén és kreatívan bemutatkozhat.

Úgy vélik, nincs sikerrecept, mivel minden cég másképpen szerethető, de ami közös kell legyen bennük, az a  cégvezetők törekvése arra,  hogy megtalálják az összhangot az ott dolgozó emberekkel és a csapattagok szívesen járjanak be dolgozni. 

Néhányan 2019 legszerethetőbb munkahelyei közül:

LEGO

Bátor Tábor Alapítvány

KAJAHU

Green Fox Academy

BOOKR Kids

IKEA

Miért fontos még az őszinte kommunikáció a cégek részéről? 

„A munkavállalók nagyra értékelik, ha egy cég hitelesen kommunikál magáról. Ez csaknem lefelezi a munkatárs- keresés költségeit” – számolt be Balogh- Mázi Mária, a DreamJo.bs ügyvezetője. „A versenyhez használt profilokat úgy dolgoztuk ki, hogy a versenyzők a szokásostól eltérő kérdések mentén, minél őszintébben tudják bemutatni magukat.”

A szavazás során algoritmus osztotta el a nevezett cégeket a szavazók között, így minden bemutatkozó oldal egyenlő arányban került a nagyközönség elé elbírálásra.A szavazáson túl a „Dolgoznék itt” gomb segítségével is nyilatkozhattak az érdeklődők közvetlenül szavazva a nevező cégek profilján.  Így több száz leendő munkavállaló iratkozhatott fel a szerethető cégek „Dolgoznék itt” listájára, ahonnan első kézből értesülhetnek majd a munkalehetőségekről. Nagyvállalati és KKV kategóriában is hirdettek különdíjasokat, továbbá kisorsolásra kerültek a nevezői és a szavazói nyeremények is.

A verseny díjazottjait november 21-én ünnepélyes díjátadó gálán köszöntik a szervezők, amelyen a szakmai különdíjakat is átadják. A TOP cégek részére a szakmai zsűri osztja ki idén is a HR és Employer Branding különdíjakat mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalat kategóriákban.

A Top 25 nagyvállalat és a Top 100 KKV Szerethető Munkahely listája elérhető a https://szerethetomunkahelyek.hu/hu oldalon.

***

A DreamJo.bs egy újgenerációs állásportál, ahol a cégek őszintén bemutathatják önmagukat, hogy olyan új kollégát találhassanak, aki valóban passzol a csapatba. A DreamJo.bs-nál abban hisznek, hogy minden munkahely valaki álommunkahelye - és mindenki álommunkaerő az álommunkahelyén. A DreamJo.bs-nál azon dolgoznak, hogy mindenki tudatosan dönthesse el, hol érezné jól magát, tudna boldogan dolgozni.

A DreamJo.bs minden oldalra kikerülő céges profil és hirdetés áttekintésével (és tanácsadással) segíti a cégeket, hogy bemutathassák: miért szerethetőek. A DreamJo.bs és a Szerethető Munkahelyek koncepcióját Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária álmodták meg.

 

(A vezető fotó a 2018-as díjátadón készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS