A DreamJo.bs idén is kihirdette a TOP 125 Szerethető Munkahelyet

2019. 11. 11., 11:45

A Dreamjo.bs idén harmadszor is meghirdette a Szerethető Munkahelyek Díjat, hogy újra megtalálják a legvonzóbb munkahelyeket, ahová a csapattagok örömmel járnak be dolgozni. A díjazottak több, mint 40 ezer szavazat alapján és közel 500 cég közül kerültek a Top 125 legszerethetőbb munkahely közé. Az elmúlt években az iparági dominancia terén nem történt változás: a nevezők és a díjazott cégek többsége is az IT szektorból érkezett, illetve idén is az 50 főnél kisebb csapatok képviselték magukat nagyobb számban. Bár a legtöbben a fővárosból jelentkeztek, a vidéki cégek is szép számmal bekapcsolódtak a versenybe, összesen 65 városból.

A verseny során az induló nagyvállalatok és KKV-k a DreamJo.bs ingyenes platformján nevezhettek, amelyen minden cégnek lehetősége volt kreatívan és őszintén bemutatkozni a nevezési időszak végéig, azaz szeptember 30-ig.

Október 1-től egy hónapon át lehetett szavazni a Szerethető Munkahelyek Díj versenyben, ahol idén is a közönségzsűri döntött a Top 125 díjazottról. A szavazóknak lehetőségük volt értékelni a cégeket és őszinte véleményt mondhattak a nevező KKV-król és nagyvállalatokról. A tavalyi nevezési számhoz képest idén közel másfélszer annyian, közel 500 vállalat indult a versenyen. Arról, hogy közülük melyek kerüljenek a top 125 közé, a tavalyi 20 ezres szavazatszámhoz képest kétszer annyi, több, mint 40 ezer szavazat döntött.

A DreamJo.bs kutatása szerint az önkéntes zsűri, azaz a szavazók azokat a cégeket találták a legszerethetőbbnek, ahol az aktív és leendő kollégáknak van lehetőségük a cégen belül fejlődni. A válaszadók több mint kétharmada jelölte be ezt mint szempontot egy új munkahely választásnál és a meglévő megtartásánál. A második helyen a családbarát jelző végzett és a harmadikon a sokszínű és befogadó munkahely. A szavazók még azokat a cégeket értékelték magas pontszámmal, amelyek részletgazdagon mutatkoztak be a versenyben való részvételhez kitöltendő cégprofiljukon.

A két alapító – Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária – elmondása szerint nem versenyként tekintenek a Szerethető Munkahelyek Díjra, hanem egy lehetőségre, ahol sok kiváló KKV és nagyvállalat őszintén és kreatívan bemutatkozhat.

Úgy vélik, nincs sikerrecept, mivel minden cég másképpen szerethető, de ami közös kell legyen bennük, az a  cégvezetők törekvése arra,  hogy megtalálják az összhangot az ott dolgozó emberekkel és a csapattagok szívesen járjanak be dolgozni. 

Néhányan 2019 legszerethetőbb munkahelyei közül:

LEGO

Bátor Tábor Alapítvány

KAJAHU

Green Fox Academy

BOOKR Kids

IKEA

Miért fontos még az őszinte kommunikáció a cégek részéről? 

„A munkavállalók nagyra értékelik, ha egy cég hitelesen kommunikál magáról. Ez csaknem lefelezi a munkatárs- keresés költségeit” – számolt be Balogh- Mázi Mária, a DreamJo.bs ügyvezetője. „A versenyhez használt profilokat úgy dolgoztuk ki, hogy a versenyzők a szokásostól eltérő kérdések mentén, minél őszintébben tudják bemutatni magukat.”

A szavazás során algoritmus osztotta el a nevezett cégeket a szavazók között, így minden bemutatkozó oldal egyenlő arányban került a nagyközönség elé elbírálásra.A szavazáson túl a „Dolgoznék itt” gomb segítségével is nyilatkozhattak az érdeklődők közvetlenül szavazva a nevező cégek profilján.  Így több száz leendő munkavállaló iratkozhatott fel a szerethető cégek „Dolgoznék itt” listájára, ahonnan első kézből értesülhetnek majd a munkalehetőségekről. Nagyvállalati és KKV kategóriában is hirdettek különdíjasokat, továbbá kisorsolásra kerültek a nevezői és a szavazói nyeremények is.

A verseny díjazottjait november 21-én ünnepélyes díjátadó gálán köszöntik a szervezők, amelyen a szakmai különdíjakat is átadják. A TOP cégek részére a szakmai zsűri osztja ki idén is a HR és Employer Branding különdíjakat mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalat kategóriákban.

A Top 25 nagyvállalat és a Top 100 KKV Szerethető Munkahely listája elérhető a https://szerethetomunkahelyek.hu/hu oldalon.

***

A DreamJo.bs egy újgenerációs állásportál, ahol a cégek őszintén bemutathatják önmagukat, hogy olyan új kollégát találhassanak, aki valóban passzol a csapatba. A DreamJo.bs-nál abban hisznek, hogy minden munkahely valaki álommunkahelye - és mindenki álommunkaerő az álommunkahelyén. A DreamJo.bs-nál azon dolgoznak, hogy mindenki tudatosan dönthesse el, hol érezné jól magát, tudna boldogan dolgozni.

A DreamJo.bs minden oldalra kikerülő céges profil és hirdetés áttekintésével (és tanácsadással) segíti a cégeket, hogy bemutathassák: miért szerethetőek. A DreamJo.bs és a Szerethető Munkahelyek koncepcióját Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária álmodták meg.

 

(A vezető fotó a 2018-as díjátadón készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS