2024. július 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 07. 10., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Júniusban visszavonulót fújt az infláció

Májushoz viszonyítva nem változott, az egy évvel korábbinál 3,7 százalékkal volt magasabb a fogyasztói árak átlagos szintje 2024. júniusban.

Hátrányos helyzetű társadalmi csoportokat vonna be a mezőgazdasági munkába az új vidékfejlesztési felhívás

Új vidékfejlesztési pályázati felhívás jelent meg 1,6 milliárd forint keretösszeggel, amely a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára biztosít lehetőséget értékteremtő tevékenység végzésére a mezőgazdasághoz kapcsolódóan.

Nyári szezonális ellenőrzés: megérkeztek az eredmények a Tisza-tó környéki vendéglátóhelyekről

Mindössze 51 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást.

A CSOK Plusz és Falusi CSOK eddig 8500 családnak jelentett segítséget

Benedikt Károly: a megújult otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően 10–15 ezerrel több tranzakció zárulhat majd éves szinten a 2024-es ingatlanpiacon.

MNB: javult a lakásbiztosítások ár-érték aránya

A márciusi lakásbiztosítási kampány során élénkült a verseny, egy átlagos lakásbiztosítás éves díja 5 százalékkal, a 1 négyzetméterre eső biztosítási összeg azonban ennél ütemesebben, 7 százalékkal nőtt, az ár-érték arány tehát javult – olvasható az MNB közleményében.

Lakatosné Lukács Zsuzsanna: Sokakat érdekel a mentorálási szolgáltatásunk

Az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj nemzeti fordulójának elismeréseit Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter adta át a napokban. A vállalkozói ismeretek kategóriában a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vállalkozói mentorprogramja bizonyult a legjobbnak.

Kötetlen munkarend: a legfontosabb tudnivalók

Bizonyos munkakörök esetén mind a munkaadónak, mind a munkavállalónak előnyös lehet, ha az utóbbi maga osztja be a munkaidejét.

Világszerte optimisták a vezérigazgatók, a többség profitnövekedésre számít

Komoly várakozással tekintenek idén a vállalati összeolvadásokra és felvásárlásokra a vezérigazgatók és az intézményi befektetők.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS