2022. február 14. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 02. 14., 08:19

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 7. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a február 14-én kezdődő héten.

Újdonságok a katások bevallási szabályaiban

A kisadózó vállalkozásnak változatlanul 2022. február 25-éig kell a 21KATA-nyomtatványt benyújtania NAV-hoz, változtak ugyanakkor egyes adófizetési és adatszolgáltatási szabályok – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Kerekes György: Izgalmas lenne diplomataként építeni az állam- és cégközi kapcsolatokat

Küldetésünknek érezzük, hogy az adatelemzés új módszereivel mélyebbre ássunk a fontos gazdasági kérdésekben: makroszinten és a vállalatok szintjén is – mondta az Üzletemnek Kerekes György, a Makronóm Intézet szakmai vezetője.

Elszálltak az árak 2022 elején, közel 15 éves csúcson az infláció

2022. januárban a fogyasztói árak átlagosan 7,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Utoljára 2007. augusztusban volt ennél nagyobb az infláció – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Így látja a jegybank a szárnyaló inflációt

Az inflációs főcsoportok árváltozásait Várhegyi Judit, az MNB főosztályvezetője vette sorra.

Három hónappal meghosszabbítja a benzinárstopot a kormány

További három hónappal meghosszabbítja a benzinárstopot a kormány – tájékoztatott vasárnap az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Kerekes György: Izgalmas lenne diplomataként építeni az állam- és cégközi kapcsolatokat

Küldetésünknek érezzük, hogy az adatelemzés új módszereivel mélyebbre ássunk a fontos gazdasági kérdésekben: makroszinten és a vállalatok szintjén is – mondta az Üzletemnek Kerekes György, a Makronóm Intézet szakmai vezetője.

Ipari termelés: a 2020-as mínusz 6,0 százalékot 9,6 százalékos emelkedés követte 2021-ben

2021 decemberében az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit; munkanaphatástól megtisztítva a termelés 3,6 százalékkal emelkedett – jelentette a statisztikai hivatal.

Uniós támogatással épül lópihentető állomás Vámospércsen

A Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen épít új lópihentető állomást a Horse Trans Cargo, amely a projektre közel 210 millió forint uniós támogatást kapott.

Közel 600 millió forintból fejlesztik az Abacus Hotelt Herceghalmon

Csaknem hatszázmillió forintos fejlesztést valósít meg két év alatt a négycsillagos herceghalmi Abacus Business&Wellness Hotel – tájékoztatott Kálmán Zsolt, a magyar tulajdonú Abacus Hotel Kft. tulajdonos-szállodaigazgatója.

Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban

Csaknem 210 millió forintos támogatásból építhet új csarnokot és szerezhet be gépeket a hulladékfeldolgozással, valamint bérraktározással foglalkozó, körösladányi székhelyű Polyter-Mix Kft.

Jelentős információkat hallgat el az ingatlan.com a GVH szerint

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított az ingatlan.com üzemeltetőivel szemben, mert a portál jelentős információkat hallgathat el a fogyasztók elől a hirdetési csomagokkal kapcsolatban.

8600 játszótéren vizsgálódtak, ritkábbak lettek a szabálytalanságok

A fogyasztóvédelmi hatóság 11 éve ellenőrzi a játszóterek üzemeltetésére vonatkozó előírások betartását. 2011 óta 8600 helyszínen 66 ezer eszközt vizsgáltak, átlagosan minden második mászóka, csúszda esetében állapítottak meg jogsértést.

Innovatív oktatási-képzési fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A nemrégiben sikeresen lezárult EFOP projekt eredményeként jelentős oktatási-képzési fejlesztések valósultak meg a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

Autóipari innovációt fejleszt a Széchenyi Egyetemről indult startup

A „Top 100 Magyar Találmány és Fejlesztés” között tartják számon 2022-ben a Gyuris Attila és csapata által képviselt Advanced Drivetrain Technology (ADT) startup innovatív újdonságát.

A digitális reklámok részaránya idén meghaladhatja az 55 százalékot

Idén várhatóan eléri a 745 milliárd dollárt a globális reklámköltések összértéke, ami 9,2 százalékos növekedést jelent az előző évi 682 milliárd dollárral szemben – olvasható a dentsu globális médiaügynökségi hálózat előrejelzésében.

Nem kellett Nagyítóval keresni a támogatokat a TV2-nél

A legtöbb cég által támogatott műsor a TV2 Nagyító c. magazinja volt 2021 második felében, elkészítését 116 cég támogatta

Európai Bizottság: a téli lassulás után újra lendületet kaphat a növekedés

A 2022. téli gazdasági előrejelzés szerint az uniós gazdaság – a 2021. évi jelentős, 5,3 százalékos növekedést követően – 2022-ben 4,0 százalékkal, 2023-ban pedig 2,8 százalékkal fog növekedni. 2022-ben az euróövezetben is 4,0 százalékos növekedés várható, amely 2023-ban 2,7 százalékra mérséklődik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS