Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban

Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban
2022. 02. 12., 10:17

Csaknem 210 millió forintos támogatásból építhet új csarnokot és szerezhet be gépeket a hulladékfeldolgozással, valamint bérraktározással foglalkozó, körösladányi székhelyű Polyter-Mix Kft.

A támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP) keretéből és hazai forrásból nyerték el – számolt be Brulichné Csaba Viktória cégvezető. Az összegből legkésőbb jövő nyár végéig felépítenek egy raktárcsarnokot, és vásárolnak négy, különböző típusú személyemelő gépet, valamint egy homlokvillás targoncát. A csarnokra napkollektort is telepítenek.

A tulajdonos-cégvezető elmondta: folyamatosan igény van üres raktárakra, közel van hozzájuk például a Henkel gyár, „ők már alig várják, hogy elkészüljünk”. Az új csarnokot emellett a beérkező hulladék és késztermék tárolására is használni fogják. A cég a későbbiekben szeretne új számítástechnikai rendszert is telepíteni, jelenleg 25 fős munkatársi gárdájukat pedig a közeljövőben 4-5 személlyel szeretnék bővíteni.

A Polyter-Mix Kft. 2006 januárjában alakult, fő tevékenysége a műanyag hulladék begyűjtése, feldolgozása és újrahasznosítása, valamint a raktározás és logisztikai feladatok ellátása a raktárcsarnokokban.

A cég saját tulajdonú, 6,86 hektáros, összközműves ipari területen működik a Békés megyei Körösladányban. A területen nyolc, összesen kilencezer négyzetméter alapterületű, betonozott felületű épület található, amelyek hőszigetelt és részben tűzvédelmi rendszerrel ellátott üzemcsarnokok. A telephely egy megawatt kapacitású saját áramellátással és tűzivíz rendszerrel rendelkezik, egyszerre akár nyolc kamion fogadására képes.

A társaság éves mennyiségben mintegy 2 ezer tonna polietilén fóliahulladékot dolgoz fel újrahasznosítás céljából. A beérkező – elsősorban ipari, kisebb mennyiségben lakossági – hulladékból a feldolgozás során (a mosórendszer és regranuláló gépsorok segítségével) újrahasznosított regranulátumot állítanak elő, amelyet több magyarországi cégnek értékesítenek.

Eddig öt sikeres telephely-fejlesztési, három technológia-fejlesztési, valamint egy munkahely-teremtési uniós és hazai finanszírozású projektjük volt több mint félmilliárd forint értékben. Ezek segítségével építették üzem- és raktárcsarnokaikat, belső úthálózatot hoztak létre; és korszerű, környezetbarát, termelő- és energiatakarékos anyagmozgató eszközöket vásároltak. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 10:11:00
Továbbra is a széles szakadék a lakáspiacon a kínálat és a kereslet között, és ez egyre inkább tetten érhető a használt lakások átlagos négyzetméterárának alakulásában; januárhoz képest már több helyen árcsökkenés látható – derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS