Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban

Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban
2022. 02. 12., 10:17

Csaknem 210 millió forintos támogatásból építhet új csarnokot és szerezhet be gépeket a hulladékfeldolgozással, valamint bérraktározással foglalkozó, körösladányi székhelyű Polyter-Mix Kft.

A támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP) keretéből és hazai forrásból nyerték el – számolt be Brulichné Csaba Viktória cégvezető. Az összegből legkésőbb jövő nyár végéig felépítenek egy raktárcsarnokot, és vásárolnak négy, különböző típusú személyemelő gépet, valamint egy homlokvillás targoncát. A csarnokra napkollektort is telepítenek.

A tulajdonos-cégvezető elmondta: folyamatosan igény van üres raktárakra, közel van hozzájuk például a Henkel gyár, „ők már alig várják, hogy elkészüljünk”. Az új csarnokot emellett a beérkező hulladék és késztermék tárolására is használni fogják. A cég a későbbiekben szeretne új számítástechnikai rendszert is telepíteni, jelenleg 25 fős munkatársi gárdájukat pedig a közeljövőben 4-5 személlyel szeretnék bővíteni.

A Polyter-Mix Kft. 2006 januárjában alakult, fő tevékenysége a műanyag hulladék begyűjtése, feldolgozása és újrahasznosítása, valamint a raktározás és logisztikai feladatok ellátása a raktárcsarnokokban.

A cég saját tulajdonú, 6,86 hektáros, összközműves ipari területen működik a Békés megyei Körösladányban. A területen nyolc, összesen kilencezer négyzetméter alapterületű, betonozott felületű épület található, amelyek hőszigetelt és részben tűzvédelmi rendszerrel ellátott üzemcsarnokok. A telephely egy megawatt kapacitású saját áramellátással és tűzivíz rendszerrel rendelkezik, egyszerre akár nyolc kamion fogadására képes.

A társaság éves mennyiségben mintegy 2 ezer tonna polietilén fóliahulladékot dolgoz fel újrahasznosítás céljából. A beérkező – elsősorban ipari, kisebb mennyiségben lakossági – hulladékból a feldolgozás során (a mosórendszer és regranuláló gépsorok segítségével) újrahasznosított regranulátumot állítanak elő, amelyet több magyarországi cégnek értékesítenek.

Eddig öt sikeres telephely-fejlesztési, három technológia-fejlesztési, valamint egy munkahely-teremtési uniós és hazai finanszírozású projektjük volt több mint félmilliárd forint értékben. Ezek segítségével építették üzem- és raktárcsarnokaikat, belső úthálózatot hoztak létre; és korszerű, környezetbarát, termelő- és energiatakarékos anyagmozgató eszközöket vásároltak. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS