Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban

Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban
2022. 02. 12., 10:17

Csaknem 210 millió forintos támogatásból építhet új csarnokot és szerezhet be gépeket a hulladékfeldolgozással, valamint bérraktározással foglalkozó, körösladányi székhelyű Polyter-Mix Kft.

A támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP) keretéből és hazai forrásból nyerték el – számolt be Brulichné Csaba Viktória cégvezető. Az összegből legkésőbb jövő nyár végéig felépítenek egy raktárcsarnokot, és vásárolnak négy, különböző típusú személyemelő gépet, valamint egy homlokvillás targoncát. A csarnokra napkollektort is telepítenek.

A tulajdonos-cégvezető elmondta: folyamatosan igény van üres raktárakra, közel van hozzájuk például a Henkel gyár, „ők már alig várják, hogy elkészüljünk”. Az új csarnokot emellett a beérkező hulladék és késztermék tárolására is használni fogják. A cég a későbbiekben szeretne új számítástechnikai rendszert is telepíteni, jelenleg 25 fős munkatársi gárdájukat pedig a közeljövőben 4-5 személlyel szeretnék bővíteni.

A Polyter-Mix Kft. 2006 januárjában alakult, fő tevékenysége a műanyag hulladék begyűjtése, feldolgozása és újrahasznosítása, valamint a raktározás és logisztikai feladatok ellátása a raktárcsarnokokban.

A cég saját tulajdonú, 6,86 hektáros, összközműves ipari területen működik a Békés megyei Körösladányban. A területen nyolc, összesen kilencezer négyzetméter alapterületű, betonozott felületű épület található, amelyek hőszigetelt és részben tűzvédelmi rendszerrel ellátott üzemcsarnokok. A telephely egy megawatt kapacitású saját áramellátással és tűzivíz rendszerrel rendelkezik, egyszerre akár nyolc kamion fogadására képes.

A társaság éves mennyiségben mintegy 2 ezer tonna polietilén fóliahulladékot dolgoz fel újrahasznosítás céljából. A beérkező – elsősorban ipari, kisebb mennyiségben lakossági – hulladékból a feldolgozás során (a mosórendszer és regranuláló gépsorok segítségével) újrahasznosított regranulátumot állítanak elő, amelyet több magyarországi cégnek értékesítenek.

Eddig öt sikeres telephely-fejlesztési, három technológia-fejlesztési, valamint egy munkahely-teremtési uniós és hazai finanszírozású projektjük volt több mint félmilliárd forint értékben. Ezek segítségével építették üzem- és raktárcsarnokaikat, belső úthálózatot hoztak létre; és korszerű, környezetbarát, termelő- és energiatakarékos anyagmozgató eszközöket vásároltak. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS