Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban

Fejlesztésbe kezdett a Polyter-Mix Kft. Körösladányban
2022. 02. 12., 10:17

Csaknem 210 millió forintos támogatásból építhet új csarnokot és szerezhet be gépeket a hulladékfeldolgozással, valamint bérraktározással foglalkozó, körösladányi székhelyű Polyter-Mix Kft.

A támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP) keretéből és hazai forrásból nyerték el – számolt be Brulichné Csaba Viktória cégvezető. Az összegből legkésőbb jövő nyár végéig felépítenek egy raktárcsarnokot, és vásárolnak négy, különböző típusú személyemelő gépet, valamint egy homlokvillás targoncát. A csarnokra napkollektort is telepítenek.

A tulajdonos-cégvezető elmondta: folyamatosan igény van üres raktárakra, közel van hozzájuk például a Henkel gyár, „ők már alig várják, hogy elkészüljünk”. Az új csarnokot emellett a beérkező hulladék és késztermék tárolására is használni fogják. A cég a későbbiekben szeretne új számítástechnikai rendszert is telepíteni, jelenleg 25 fős munkatársi gárdájukat pedig a közeljövőben 4-5 személlyel szeretnék bővíteni.

A Polyter-Mix Kft. 2006 januárjában alakult, fő tevékenysége a műanyag hulladék begyűjtése, feldolgozása és újrahasznosítása, valamint a raktározás és logisztikai feladatok ellátása a raktárcsarnokokban.

A cég saját tulajdonú, 6,86 hektáros, összközműves ipari területen működik a Békés megyei Körösladányban. A területen nyolc, összesen kilencezer négyzetméter alapterületű, betonozott felületű épület található, amelyek hőszigetelt és részben tűzvédelmi rendszerrel ellátott üzemcsarnokok. A telephely egy megawatt kapacitású saját áramellátással és tűzivíz rendszerrel rendelkezik, egyszerre akár nyolc kamion fogadására képes.

A társaság éves mennyiségben mintegy 2 ezer tonna polietilén fóliahulladékot dolgoz fel újrahasznosítás céljából. A beérkező – elsősorban ipari, kisebb mennyiségben lakossági – hulladékból a feldolgozás során (a mosórendszer és regranuláló gépsorok segítségével) újrahasznosított regranulátumot állítanak elő, amelyet több magyarországi cégnek értékesítenek.

Eddig öt sikeres telephely-fejlesztési, három technológia-fejlesztési, valamint egy munkahely-teremtési uniós és hazai finanszírozású projektjük volt több mint félmilliárd forint értékben. Ezek segítségével építették üzem- és raktárcsarnokaikat, belső úthálózatot hoztak létre; és korszerű, környezetbarát, termelő- és energiatakarékos anyagmozgató eszközöket vásároltak. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS