2022. december 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 12. 19., 08:17

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a karácsony előtti napokban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 19-én kezdődő héten.

A kártyaelfogadás az üzletet is pörgeti

A vállalkozások a kártyaelfogadás biztosításával nem csak a vásárlóik számát bővíthetik, de magasabb kosárértékkel és gyorsabban haladó sorokkal is számolhatnak. Ezért az ár és a minőség mellett már az elektronikus fizetés biztosítása is kulcsszerepet játszik a sikerhez vezető úton.

Inspiráló vállalkozónőket díjazott a SEED Alapítvány és a PWA

Idén is meghirdette a SEED Alapítvány és a PWA a Van egy jó történeted? című pályázatot.

5,5 millióért is akadt budapesti panellakás 2022-ben

A legérdekesebb fővárosi ingatlanpiaci adatokat a Duna House szakértői gyűjtötték össze.

Az MKB Bank is felfüggeszti a babaváró és lakásfelújítási hitelek befogadását

December 23-án az MKB Bank is felfüggeszti az állam által támogatott babaváró hitel és otthonfelújítási kölcsön értékesítését, eddig lehet beadni az igényléseket is. Több nagybank már korábban meglépte ugyanezt.

Kedvező változások 2023-tól az egyéni vállalkozók átalányadózásában

2023. január 1-től kedvezőbbek lesznek az átalányadózó egyéni vállalkozókra vonatkozó adó- és járulékszabályok – hívja fel a figyelmet a NAV.

Jelentős áfa-megtakarítással járhat a biztosítási szolgáltatások továbbszámlázása

Minden esetben az alapügylet járulékos elemének kell tekinteni a biztosítást, vagy van lehetőség ennek áfamentes továbbszámlázására?

Közjegyzői kamara: a fizetési meghagyás egyszerű módja a tartozás rendezésének

Sokan nem hallottak a fizetési meghagyásos eljárásról, pedig ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy a pénzéhez jusson az, akinek tartoznak.

Így fizettünk és utaltunk a harmadik negyedévben

A hazai pénzforgalmi szolgáltatók által vezetett fizetési számlák száma 2022 harmadik negyedévének a végén, a megelőző időszakhoz képest mintegy 100 ezer darabos növekedés következtében, megközelítette a 10,7 milliót – tájékoztatott a jegybank.

Magyar tanácsadó startup is ott van a régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatai között

Közép-Európa leggyorsabban bővülő technológiai vállalatainak elitklubjához csatlakozott a gyorsan bevezethető és skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat szállító magyar cég.

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek veszélyhelyzeti áramellátásra a versenypiaci kisfogyasztók

Január 1-jétől is áramhoz juthatnak a jövőre egyelőre ellátatlan, idén 2 GWh-nál kevesebbet fogyasztó vállalkozások, önkormányzatok, társadalmi szervezetek.

Négyszázzal többen dolgoznak majd az MVM ügyfélszolgálatain

Harminc százalékkal növeli meg a személyes és a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó munkavállalói létszámát az MVM.

Még 3 napig intézheti az ügyeit, aztán várnia kell

Aki teheti, az előre tervezhető ügyeit még december 21-ig intézze el a kormányablakokban és kormányhivatali ügyfélszolgálatokon.

Állattartó telepek antibiotikum-felhasználási adatszolgáltatását vizsgálta a Nébih

Az adatbekéréssel és helyszíni ellenőrzéssel egyaránt zajló vizsgálat során 8 esetben indul eljárás, általános tapasztalat pedig, hogy az állattartók és állatorvosok egy része továbbra sincs tisztában az előírás részleteivel.

Balatoni harcsa kerül a balatoni vendéglőkbe

Intenzív halnevelő rendszer létesült Balatonszabadiban 457 millió forintért, amely évi 1200 tonnányi hal – kezdetben afrikai harcsa, majd szürkeharcsa – előállítására lesz képes a jövőben.

Világcsúcs lesz a magyar-azeri áramvezeték

Megszületett az a négyoldalú megállapodás, amelynek eredményeként Magyarország Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül egy új vezetéken zöld villamos energiát tud majd importálni a jövőben.

Az EU megállapodott az Oroszországgal szembeni szankciók kilencedik csomagjáról

A Tanács elfogadta az Ukrajna elleni agresszió miatt Oroszországgal szemben hozott szankciókat tartalmazó kilencedik csomagot.

186 millió euró az EU legjobb agrár-élelmiszeripari termékeinek támogatására

186 millió eurót irányoz elő az Európai Bizottság kiváló minőségű és fenntartható uniós agrár-élelmiszeripari termékek támogatására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS