2022. december 19. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 12. 19., 08:17

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a karácsony előtti napokban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a december 19-én kezdődő héten.

A kártyaelfogadás az üzletet is pörgeti

A vállalkozások a kártyaelfogadás biztosításával nem csak a vásárlóik számát bővíthetik, de magasabb kosárértékkel és gyorsabban haladó sorokkal is számolhatnak. Ezért az ár és a minőség mellett már az elektronikus fizetés biztosítása is kulcsszerepet játszik a sikerhez vezető úton.

Inspiráló vállalkozónőket díjazott a SEED Alapítvány és a PWA

Idén is meghirdette a SEED Alapítvány és a PWA a Van egy jó történeted? című pályázatot.

5,5 millióért is akadt budapesti panellakás 2022-ben

A legérdekesebb fővárosi ingatlanpiaci adatokat a Duna House szakértői gyűjtötték össze.

Az MKB Bank is felfüggeszti a babaváró és lakásfelújítási hitelek befogadását

December 23-án az MKB Bank is felfüggeszti az állam által támogatott babaváró hitel és otthonfelújítási kölcsön értékesítését, eddig lehet beadni az igényléseket is. Több nagybank már korábban meglépte ugyanezt.

Kedvező változások 2023-tól az egyéni vállalkozók átalányadózásában

2023. január 1-től kedvezőbbek lesznek az átalányadózó egyéni vállalkozókra vonatkozó adó- és járulékszabályok – hívja fel a figyelmet a NAV.

Jelentős áfa-megtakarítással járhat a biztosítási szolgáltatások továbbszámlázása

Minden esetben az alapügylet járulékos elemének kell tekinteni a biztosítást, vagy van lehetőség ennek áfamentes továbbszámlázására?

Közjegyzői kamara: a fizetési meghagyás egyszerű módja a tartozás rendezésének

Sokan nem hallottak a fizetési meghagyásos eljárásról, pedig ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy a pénzéhez jusson az, akinek tartoznak.

Így fizettünk és utaltunk a harmadik negyedévben

A hazai pénzforgalmi szolgáltatók által vezetett fizetési számlák száma 2022 harmadik negyedévének a végén, a megelőző időszakhoz képest mintegy 100 ezer darabos növekedés következtében, megközelítette a 10,7 milliót – tájékoztatott a jegybank.

Magyar tanácsadó startup is ott van a régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatai között

Közép-Európa leggyorsabban bővülő technológiai vállalatainak elitklubjához csatlakozott a gyorsan bevezethető és skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat szállító magyar cég.

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek veszélyhelyzeti áramellátásra a versenypiaci kisfogyasztók

Január 1-jétől is áramhoz juthatnak a jövőre egyelőre ellátatlan, idén 2 GWh-nál kevesebbet fogyasztó vállalkozások, önkormányzatok, társadalmi szervezetek.

Négyszázzal többen dolgoznak majd az MVM ügyfélszolgálatain

Harminc százalékkal növeli meg a személyes és a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó munkavállalói létszámát az MVM.

Még 3 napig intézheti az ügyeit, aztán várnia kell

Aki teheti, az előre tervezhető ügyeit még december 21-ig intézze el a kormányablakokban és kormányhivatali ügyfélszolgálatokon.

Állattartó telepek antibiotikum-felhasználási adatszolgáltatását vizsgálta a Nébih

Az adatbekéréssel és helyszíni ellenőrzéssel egyaránt zajló vizsgálat során 8 esetben indul eljárás, általános tapasztalat pedig, hogy az állattartók és állatorvosok egy része továbbra sincs tisztában az előírás részleteivel.

Balatoni harcsa kerül a balatoni vendéglőkbe

Intenzív halnevelő rendszer létesült Balatonszabadiban 457 millió forintért, amely évi 1200 tonnányi hal – kezdetben afrikai harcsa, majd szürkeharcsa – előállítására lesz képes a jövőben.

Világcsúcs lesz a magyar-azeri áramvezeték

Megszületett az a négyoldalú megállapodás, amelynek eredményeként Magyarország Azerbajdzsánból Georgián és Románián keresztül egy új vezetéken zöld villamos energiát tud majd importálni a jövőben.

Az EU megállapodott az Oroszországgal szembeni szankciók kilencedik csomagjáról

A Tanács elfogadta az Ukrajna elleni agresszió miatt Oroszországgal szemben hozott szankciókat tartalmazó kilencedik csomagot.

186 millió euró az EU legjobb agrár-élelmiszeripari termékeinek támogatására

186 millió eurót irányoz elő az Európai Bizottság kiváló minőségű és fenntartható uniós agrár-élelmiszeripari termékek támogatására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS