Magyar tanácsadó startup is ott van a régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatai között

2022. 12. 17., 14:17

Közép-Európa leggyorsabban bővülő technológiai vállalatainak elitklubjához csatlakozott a gyorsan bevezethető és skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat szállító Abylon Consulting. A rugalmasságával és növekedésorientált működésével egyaránt a startupokat idéző tanácsadó céget a multinacionális vállalati közeget saját vállalkozásra cserélő szakemberek alapították, az üzleti intelligenciát, a fejlett adatelemzést és a kollaborációt állítva a fókuszba.

Két másik magyar céggel együtt az Abylon Consulting is megtalálható a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe listán, amely Közép-Európa ötven leggyorsabban növekvő technológiai vállalatát rangsorolja. Az idén immár 23. alkalommal meghirdetett programra közel 400 pályázat érkezett a térség 16 országából.

A Technology Fast 50 listára felkerülő vállalkozásoknak egy sor kritériumot is teljesíteniük kell, mielőtt a legutóbbi négy évben, ez esetben a 2018. és 2021. között elért bevételnövekedések alapján rangsorolnák őket.

„Rengeteg munka, számos kiemelkedően eredményes projekt és egyre több elégedett ügyfél” – összegzi a sikertényezőket Pogátsnik Béla, a főként az üzleti intelligencia, a fejlett adatelemzés és a kollaboráció területén aktív Abylon Consulting ügyvezető partnere, aki alapítótársával, Dapev Plamennel Microsoft-veteránként szállt ki a multivilágból és alapított közös céget hat évvel ezelőtt.

„A kezdetektől ugyanazt a rugalmasságot nyújtjuk a megrendelőknek, mint egy startup: gyorsan bevezethető és egyszerűen skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat a múltunkból adódóan Microsoft technológiákra építve” – teszi hozzá Dapev Plamen.

Pogátsnik Béla szerint a startupokra jellemző, erősen növekedésorientált működés a tanácsadó cég vállalati kultúrájában és mindennapjaiban is jelen van. Ezért szerinte ennek is nagy szerepe volt abban, hogy az Abylon a koronavírus, majd a részben abból kinőtt, utóbb energiakrízissel tetézett gazdasági nehézségek dacára is képes volt a régió és a kontinens egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő IT-vállalatává válni.

Az elismerésekre elsődlegesen nem is érdemként tekintenek, hanem egy még jobb teljesítményre ösztönző elvárásként az alapítók és a munkatársak felé, akiket a krónikus informatikushiányban a technológiai startupokra jellemző körülmények biztosításával képesek megtartani.

„A digitális transzformáció és a terjedő mobilitás további lendületet ad a nagyvállalati eszköztárokban egyre inkább alapvetővé váló informatikai megoldásoknak, ami mind szélesebb körben teszi könnyebben elérhetővé ezeket az új, innovatív üzleti instrumentumokat” – szögezi le Dapev Plamen.

Mindez új lehetőségeket nyit meg a cég előtt, amely ez év elején a legmagasabbra rangsorolt magyarországi vállalkozás volt a kontinens leggyorsabban növekvő vállalatait tömörítő FT 1000: Europe's Fastest Growing Companies listán: a 107-ik helyet szerezte meg az ezres mezőnyben. A Financial Times és a Statista együttműködésében készülő rangsor hasonló módszertannal készül, mint a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe: a szerkesztők a tárgyévet megelőző öt esztendő pénzügyi eredményeit veszik figyelembe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS