Magyar tanácsadó startup is ott van a régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatai között

2022. 12. 17., 14:17

Közép-Európa leggyorsabban bővülő technológiai vállalatainak elitklubjához csatlakozott a gyorsan bevezethető és skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat szállító Abylon Consulting. A rugalmasságával és növekedésorientált működésével egyaránt a startupokat idéző tanácsadó céget a multinacionális vállalati közeget saját vállalkozásra cserélő szakemberek alapították, az üzleti intelligenciát, a fejlett adatelemzést és a kollaborációt állítva a fókuszba.

Két másik magyar céggel együtt az Abylon Consulting is megtalálható a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe listán, amely Közép-Európa ötven leggyorsabban növekvő technológiai vállalatát rangsorolja. Az idén immár 23. alkalommal meghirdetett programra közel 400 pályázat érkezett a térség 16 országából.

A Technology Fast 50 listára felkerülő vállalkozásoknak egy sor kritériumot is teljesíteniük kell, mielőtt a legutóbbi négy évben, ez esetben a 2018. és 2021. között elért bevételnövekedések alapján rangsorolnák őket.

„Rengeteg munka, számos kiemelkedően eredményes projekt és egyre több elégedett ügyfél” – összegzi a sikertényezőket Pogátsnik Béla, a főként az üzleti intelligencia, a fejlett adatelemzés és a kollaboráció területén aktív Abylon Consulting ügyvezető partnere, aki alapítótársával, Dapev Plamennel Microsoft-veteránként szállt ki a multivilágból és alapított közös céget hat évvel ezelőtt.

„A kezdetektől ugyanazt a rugalmasságot nyújtjuk a megrendelőknek, mint egy startup: gyorsan bevezethető és egyszerűen skálázható nagyvállalati informatikai megoldásokat a múltunkból adódóan Microsoft technológiákra építve” – teszi hozzá Dapev Plamen.

Pogátsnik Béla szerint a startupokra jellemző, erősen növekedésorientált működés a tanácsadó cég vállalati kultúrájában és mindennapjaiban is jelen van. Ezért szerinte ennek is nagy szerepe volt abban, hogy az Abylon a koronavírus, majd a részben abból kinőtt, utóbb energiakrízissel tetézett gazdasági nehézségek dacára is képes volt a régió és a kontinens egyik leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő IT-vállalatává válni.

Az elismerésekre elsődlegesen nem is érdemként tekintenek, hanem egy még jobb teljesítményre ösztönző elvárásként az alapítók és a munkatársak felé, akiket a krónikus informatikushiányban a technológiai startupokra jellemző körülmények biztosításával képesek megtartani.

„A digitális transzformáció és a terjedő mobilitás további lendületet ad a nagyvállalati eszköztárokban egyre inkább alapvetővé váló informatikai megoldásoknak, ami mind szélesebb körben teszi könnyebben elérhetővé ezeket az új, innovatív üzleti instrumentumokat” – szögezi le Dapev Plamen.

Mindez új lehetőségeket nyit meg a cég előtt, amely ez év elején a legmagasabbra rangsorolt magyarországi vállalkozás volt a kontinens leggyorsabban növekvő vállalatait tömörítő FT 1000: Europe's Fastest Growing Companies listán: a 107-ik helyet szerezte meg az ezres mezőnyben. A Financial Times és a Statista együttműködésében készülő rangsor hasonló módszertannal készül, mint a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe: a szerkesztők a tárgyévet megelőző öt esztendő pénzügyi eredményeit veszik figyelembe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS