2019. december 17. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 12. 17., 09:05

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Stygár Lászó: A stabilitást és a megbízhatóságot nagyon fontosnak tartom

  • A Számlázz.hu megváltoztatja azt a módot, ahogyan egy magyar vállalkozó működik – mondta az Üzletemnek Stygár László, a Számlázz.hu szolgáltatásfejlesztési vezetője.

Jár-e valami az örökösnek a tartási szerződéssel átruházott ingatlan után?

  • Gyakori, hogy idős emberek tartási vagy életjáradéki szerződést kötnek ismerősükkel vagy más olyan személlyel, aki nem hozzátartozójuk. Az ilyen típusú szerződésekben a tartás vagy életjáradék ellentételezése igen gyakran az eltartott tulajdonában álló ingatlan átruházása. Olykor előfordul, hogy a tartási vagy életjáradéki szerződésről az örökös csak az örökhagyó halála után szerez tudomást. Van-e joga a törvényes örökösnek, hogy az ilyen módon átruházott ingatan esetén valamilyen igénnyel lépjen fel? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

Nem árt már most felkészülni a kötelező adatszolgáltatásra

  • Alig fél év alatt kell beazonosítani azokat a határokon átnyúló pénzügyi ügyleteket és konstrukciókat, amelyekről 2020. július 1-jétől adatokat kell szolgáltatniuk a tanácsadóknak és a vállalkozásoknak.

Nem változott a betöltetlen álláshelyek aránya az EU-ban a harmadik negyedévben

  • A második negyedévivel azonos szinten, 2,3 százalékon maradt a betöltetlen álláshelyek aránya az Európai Unióban 2019 harmadik negyedévében – jelentette az Eurostat.

Ennyivel nagyobb béremelést kap egy boltvezető a dolgozóknál az ALDI-nál

  • Tovább folytatja béremelését az ALDI Magyarország: 2020. január 1-jétől minden pozícióban az inflációt meghaladó emelést hajt végre az vállalat.

Január 1-től kamatkedvezmény jár a zöld lakáscélú hitelek után

  • Konzultáció indul a zöld jelzáloglevelek kibocsátásának elősegítéséről – nyilatkozta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke hétfőn.

Tovább bővült a fizetési kártyás forgalom

  • A jegybank új Zöld Tőkekövetelmény-kedvezmény Programja révén a hitelintézetek az energiahatékony lakáscélt (vásárlást, építést vagy felújítást) szolgáló, 2020. január 1. és 2023. december 31. között kihelyezett hiteleik után tőkekövetelmény-kedvezményt, az e kölcsönöket felvevő fogyasztók pedig kamatkedvezményt kaphatnak

Január 9-től rendezik meg az Educatio szakkiállítást Budapesten

  • Január elején rendezik meg a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást Budapesten – közölték a szervezők hétfőn.

Huszonnyolcból megint huszonnyolcadik lett Románia

  • Hongkong, Bangkok és London a világ külföldiek által leglátogatottabb három városa. Prága a 22., Budapest a 62., miközben Románia egyetlen települése sem szerepel az első száz között.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS