2019. december 18. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 12. 18., 08:45

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Kákos Eszter: Étteremtulajdonosként és edzőként is értéket teremtek

  • Akár Hajdú-Bihar megyén kívül is szívesen nyitna egy Creppy palacsintázót Kákos Eszter, a Creppy PalacsintaBistro Debrecen társtulajdonosa. A bakancslistáján mindenesetre szerepel ez a fogás.

Nem változott a betöltetlen álláshelyek aránya az EU-ban a harmadik negyedévben

  • A második negyedévivel azonos szinten, 2,3 százalékon maradt a betöltetlen álláshelyek aránya az Európai Unióban 2019 harmadik negyedévében – jelentette az Eurostat.

Tovább bővült a fizetési kártyás forgalom

  • 2019 harmadik negyedévében tovább nőtt a fizetési kártyák, valamint ezen belül az érintéses fizetést lehetővé kártyák száma. Az elektronikus fizetési forgalom bővülése továbbra is elsősorban a fizetési kártyás vásárlások számának és értékének dinamikus növekedéséből származik – tájékoztatott a jegybank.

K+F: 100 millió feletti támogatás a nagyvállalatnál térül meg

  • A kutatás-fejlesztési célú támogatást nyerő cégek sokkal nagyobb árbevétel- és EBITDA- növekedést értek el 5 éves távon, mint azok, amelyek más jellegű támogatást kaptak vagy egyaltalán nem jutottak támogatáshoz – derül ki a Via Credit és az OPTEN felméréséből, amelyet a 100 millió forint feletti támogatási tartományban végeztek.

Mi várható 2020-ban az ingatlanpiacon?

  • Érzékenyebb árváltozásra, csökkenő forgalomra és stagnáló hitelpiacra számítanak a szakemberek.

Január 1-től kamatkedvezmény jár a zöld lakáscélú hitelek után

  • Konzultáció indul a zöld jelzáloglevelek kibocsátásának elősegítéséről – nyilatkozta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke hétfőn.

Magyar Posta: így változnak a levélfeladási díjak

  • Folytatja a levéltermék-portfólió egyszerűsítését a Magyar Posta, valamint változnak a levélfeladási díjak is 2020. január elsejétől.

Évről évre többet költünk a karácsonyi ünnepekre

  • Egyre mélyebbre nyúlnak az emberek a pénztárcájukba az adventi időszakban. Idén a megkérdezettek összesen átlagosan 58 ezer forintot terveznek ajándékokra fordítani, amivel a legtöbben 6 szerettüket lepnék meg – derül ki a Budapest Bank kutatásából.

Magyar kutató sikere a kanadai MI-konferencián

  • A magyar Aimotive mesterségesintelligencia-kutatója, Görög Márton nyerte a világ egyik legfontosabb MI-szakkonferenciájának, a NeurIPS konferencia Pommerman versenyét.

Ilyet sem rendezték még korábban Magyarországon

  • 2020. február 27-28. között először rendezik meg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány CheckINN ernyőmárkája alá tartozó Turisztikai Karrier Expót.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS