A dízájner egy cipőben jár a megbízóval

2019. 06. 11., 14:00

Sokat kell utazni, különböző országokban élni és sok kultúrát megismerni, mert ez mind szélesíti a látókörünket – vallja Nathalie Rottenburg spanyol dízájner.

Megújult a Danubius Hotel Helia Episode étterme és a szálloda terasza. A különleges, színes, világos tereket a spanyol dizájner Nathalie Rottenburg álmodta meg. A tervező korábbi projektek kapcsán már bizonyította a szállodai belső terek iránti elköteleződését, és ezúttal is egyedit alkotott.

Nathalie szerint minden projektnek külön személyisége van, amely többnyire a megrendelő személyiségét tükrözi. Dizájnerként részben pszichológusnak is kell lenni: megismerni, „egy cipőben járni” a megbízóval, hogy a munka egyértelműen meghatározható legyen és tükrözze a legfontosabb célokat.

Egy világos irányvonal kijelölése mindenki számára nagyon fontos – mondja. Az első kérdés mindig az, hogy melyek egy hotel jövőbeni tervei? Egy új üzleti lehetőséget alapoz-e meg a változás? Van-e ehhez stílusbeli elképzelés?

A dízájner mindig törekszik az újrahasznosított anyagok, energiatakarékos megoldások alkalmazására. Azt mondja: „Földünk veszélyben van, és mindannyiunk segítségére szorul. A technológia ma esélyt ad, hogy olyan anyagokkal dolgozzunk, amelyekkel egyúttal környezetünket is védhetjük.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS