Zuckerberg hologramként ülne a kanapénkon

2021. 07. 26., 12:00

A következő években virtuális metaverzummá bővítenék a Facebookot – jelentette be a cég alapítója, Mark Zuckerberg.

A Facebook nem csak a kommunikációt uralja, de gyakran már a hírekkel is a közösségi platformon találkozunk először, ott böngésszük kedvenc éttermünk heti ajánlatait, s ha valamit eladnánk, még azt is a Marketplace-en hirdetjük meg – írja a Computerworld

Mark Zuckerberg nagy jelentőséget tulajdonít a virtuális valóságnak, hiszen ezt szolgálta a VR eszközöket gyártó Oculus 2014-es felvásárlása is. A bevásárlás egy nagyobb stratégia része volt, a végső cél pedig látványosan körvonalazódik.

„Az emberek azt látják majd, hogy közösségi médiás cégből metaverzumos céggé alakulunk át”nyilatkozta Zuckerberg, aki szerint a telefonos üzenetekkel és a videochatekkel az emberek ma unalmas módokon kommunikálnak egymással, amelyekre nem vagyunk beprogramozva, mert valódi interakcióra vágyunk.

Erre kínál majd megoldást a Facebook, amely a következő 5 évben egy olyan, kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló metaverzummá fejlődik, melyhez VR eszközökkel csatlakozhatnak a felhasználók.

„A jövőben ahelyett, hogy csak telefonon keresztül beszélgetnénk, te hologramként ülhetsz majd a kanapémon, vagy én ülhetek hologramként a tiéden. Mindketten úgy fogjuk érezni, mintha egy helyen lennénk” érzékeltette Zuckerberg, hogy miként kell elképzelni a virtuális valósággal felruházott új Facebookot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS