Ők nagyon bíznak Zuckerberg metaverzum ötletében

Ők nagyon bíznak Zuckerberg metaverzum ötletében
2021. 11. 18., 20:33

100 millió dolláros metaverzum alapot indítanak korai fázisú projektek számára – jelentette be a KuCoin Labs. A cég áll a világ hatodik legnagyobb kereskedési volumenű kriptopénz tőzsdéje mögött, amely több mint 500 kriptoeszközt listáz.

A KuCoin üzleti inkubációs szolgáltatásokat, márkaépítést, ösztönzőket és üzleti partnerségeket is biztosít az alap által kiválasztott fejlesztőknek – írja a Computerworld.

„A KuCoin Metaverse Fund azért indul, hogy felgyorsítsa az internetes ipar fejlődését. Reméljük, hogy a blokklánc-technológia metaverzum projektekben való alkalmazásának további erősítésével érettebbé tesszük a kialakulóban lévő blokklánc-ipart – nyilatkozta Johnny Lyu, a KuCoin vezérigazgató.

Lou Yu, a KuCoin Labs vezetője hozzátette, hogy a metaverzum koncepciója elméleti szinten maradt, amióta a múlt században javasolták. Csak a blokklánc megszületése után vált a metaverzum az emberiség következő migrációs célpontjává.

A metaverzum, vagyis a saját digitális gazdasággal működő kiterjesztett virtuális valóság koncepciója egyre nagyobb teret nyer, amióta a Facebook a múlt hónapban átnevezte magát Meta névre, hogy e koncepció fejlesztésére összpontosítson.

A Metaverzum teljes megszólítható piaca az előrejelzések szerint 2030 végére több mint 1,5 billió dollárra nő. Eközben arról folynak a viták, hogy a Metaverzumot központosítani kell vagy sem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS