Mark Zuckerberg visszatér az origóhoz

2020. 09. 18., 10:45

A Facebook visszatérhet a gyökereihez: olyan felületet szeretne létrehozni a platformon belül, amelyet a felsőoktatásban tanulókra optimalizál.

A Facebookot Mark Zuckerberg eredetileg belsős egyetemi hálózatként alkotta meg Thefacebook néven. Úgy tűnik, hogy a cég most visszatér oda, ahonnan indult, és külön ágazatot indít, hogy az egyetemi hallgatóknak könnyebben menjen a virtuális ismerkedés, önszerveződés – írja a Computerworld.

A vállalat nemrég jelentette be, hogy egyelőre az Egyesült Államok 30 egyetemén kezdi meg a Facebook Campus nyilvános tesztelését. Nem véletlen, hogy a fiatalabb korcsoportnak állt elő a vállalat egy fejlesztéssel, hiszen az utóbbi években ebben a demográfiai rétegben esett hatalmasat a Facebook népszerűsége.

Az új felületet a Facebookon belül érhetik majd el a hallgatók miután regisztrálták hivatalos egyetemi e-mail-címüket. A Campus a Facebookon belül, a „More” menüpontban érhető el, hasonlóan a Watch, Dating, Gaming, News, Marketplace és hasonló speciális aloldalakhoz.

A koronavírus idején még fontosabb szerepe lehet a felületnek, hiszen rengeteg egyetemen távoktatás kezdődik meg ősszel, így fontos, hogy a hallgatók számára legyen egy közösségi tér.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS