5G-ben változatlanul Dél-Korea a legerősebb

2020. 10. 07., 15:15

Továbbra is Dél-Korea jár az élen az 5G-s hálózat kiépítésében, a második helyre Svájc kapaszkodott fel.

Magyarországon a Telekom jár élen az 5G technológia bevezetésében, jelenleg 23 településen érhető el a szolgáltatásuk.

Az Omdia felmérése szerint a világ vezető 5G-hatalma továbbra is Dél-Korea maradt, azonban a második helyre Svájc lépett elő, ezzel a harmadik helyre szorítva Kuvaitot – írja a Computerworld.

Svájc messze kiemelkedik az európai mezőnyből, 426 településen sikerült legalább 80 százalékos lefedettséget produkálniuk, amelyet májusra 535-re szeretnének növelni. Az európai versenyben az Egyesült Királyság áll a második helyen, a kormány 1,1 milliárd fontot különített el a felturbózott lefedettség elérésére országszerte.

Az 5G elterjedésének igazi problémája nem az, hogy milyen gyorsan építik ki az országok szolgáltatói a hálózatokat, hanem az, hogy az emberek mikor állnak át olyan eszközökre, amelyek támogatják a technológiát. Dél-Koreában például 5,88 millió ilyen mobilt értékesítettek, amely az összes készülék 10 százalékát teszi ki.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS