50 milliárdot vert az Amazon a Walmartra

2021. 08. 20., 13:00

A Kínán kívüli legnagyobb e-kereskedelmi vállalat lekörözte a legnagyobb valóvilági áruházhálózatot. A vállalati és iparági adatok szerint az Amazon megelőzte a Walmartot, és ezzel a világ legnagyobb kiskereskedelmi eladójává vált Kínán kívül.

Részben a világjárvány idején megugró keresletnek köszönhetően a vásárlók több mint 610 milliárd dollárt költöttek az Amazonon a június végéig tartó 12 hónapban a Wall Street becslései szerint – írja a Computerworld. A Walmart 566 milliárd dolláros forgalmat jelentett be a júliusban zárult 12 hónapra vonatkozóan.

A Wall Street-i cégek arra számítottak, hogy a kiskereskedelmi stafétabot csak pár év múlva cserél gazdát. A világjárvány azonban felgyorsította a folyamatot, mivel az otthon rekedt emberek a kiszállításokra támaszkodtak. A Walmart eladásai meredeken emelkedtek a világjárvány idején, de növekedése nem érte el az Amazonét, amely több száz új raktárral bővült és mintegy 500 ezer dolgozót vett fel tavaly év eleje óta.

A Walmart forgalma 24 milliárd dollárral nőtt tavaly -- közölte a vállalat. Nagyjából ugyanebben az időszakban közel 200 milliárd dollárral emelkedett mindannak az összértéke, amit az emberek az Amazonon vásároltak – becsülik az elemzők.

Az elmúlt 12 hónapban az Amazon 390 milliárd dolláros kiskereskedelmi bevételt jelentett. A teljes termékértékesítés azonban a harmadik féllel kötött tranzakciókkal együtt közel 60 százalékkal volt magasabb az elemzői becslések szerint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS