Újabb szerződéseket köthetnek az újvidéki üzleti fórumon

2019. 10. 02., 14:00

A mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a fémfeldolgozás, a gépkocsialkatrészek gyártása és az információs technológiák állnak a II. Regionális Üzleti Fórum fókuszában, amely hétfőn kezdődött a Vajdasági Gazdasági Kamarában és október 4-én ér véget.

Európa, Ázsia, Afrika és Dél-Amerika 21 országából fogadnak több mint 200 résztvevőt – írja a Magyar Szó.

Az Európai Régiók Közgyűlése, a tartományi képviselőház, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség és a gazdasági kamara által szervezett fórum megnyitóján Damir Zobenica, a vajdasági parlament alelnöke elmondta: tavaly több mint száz cég képviseltette magát Újvidéken, a megbeszélések hét szerződés aláírását eredményezték.

A tartomány arra vállalt kötelezettséget, hogy három éven át lesz házigazdája, egyik fő szervezője az eseménynek.

Szlovénia az idei regionális fórum partnerállama. Bojan Pahor, a ljubljanai Élelmiszeripari és Halászati Igazgatóság vezetője szerint a következő években még jelentősebbé válik az újvidéki összejövetel, mert folyamatosan új kapcsolatokat és üzleti megállapodásokat eredményez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS