Tucatnyinál több romániai bank keveredhetett pénzmosásba

2020. 03. 02., 13:00

Több mint egy tucat romániai kereskedelmi banknál merül fel a pénzmosás gyanúja. A Román Nemzeti Bank bejelentése szerint 16-17 pénzintézet érintett egy furcsa tranzakcióban.

Nicolae Cinteză, a bukaresti központi pénzintézet felügyelő testületének vezetője bejelentette, hogy az ügyben eljárást indított a Szervezettbűnözés- és Terrorizmuellenes Ügyosztály – írja a Krónika.

A 16-17 bankból legalább egy „nagyon benne volt a pénzmosás előmozdításában, a műveleteket egyetlen egység bonyolította, és van elég bizonyíték ahhoz, hogy bezárják ezeket a számlákat”

Nicolae Cinteză azt tanácsolta a bankoknak, hogy ne hezitáljanak, zárják be azokat a számlákat, amelyek kapcsán felmerül a gyanú, hogy gondot okozhatnak nekik.

A furcsa tranzakciók mögött a Giurgiu megyei Ghimpaţi község lakosai lehetnek, a számlákat nyitó cégeknek ugyanaz a címe, ugyanaz az ügyvédje. A pénzösszegek ezekre a számlákra „valahonnan külföldről érkezhettek”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS